Ana SayfaHaberlerGündemCumhurbaşkanını yine sansürlediler: İktidar medyası Erdoğan’ın “PKK’nın 5-10-15 çocuğu var” sözlerini görmedi

Cumhurbaşkanını yine sansürlediler: İktidar medyası Erdoğan’ın “PKK’nın 5-10-15 çocuğu var” sözlerini görmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çelebi çiftine söylediği “Çocuk çok önemli. Bak PKK’nın beş tane, 10 tane, 15 tane var” sözleri büyük tepki topladı. İktidara yakın medya ise Hürriyet istisnası dışında Erdoğan’ın bu sözlerini görmedi. İktidar basını, Erdoğan’ın savunulamayacağını düşündükleri sözlerini daha önce de sansürlemişlerdi. Bunların arasında Sezen Aksu için söylediği “Dillerini koparmak görevimiz” ve gezi eylemcileri için kullandığı “bunlar sürtük” ifadeleri de vardı.

Sabah ve Takvim gazeteleri Çelebi’nin AK Parti’ye katılmasına, dolayısıyla da Erdoğan’ın Çelebi’ye söylediği sözlere birinci sayfalarında yer vermedi.

Türkiye, Hürriyet, Yeni Akit, Yeni Şafak gazeteleri manşetlerinde, Erdoğan’ın dünkü (19 Ekim) grup toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu adaylığa davet etmesini öne çıkardı.

Erdoğan’ın Çelebi’ye çocuk tavsiyesine yer veren Akşam gazetesi, tepki çeken ifadeleri sansürledi.

“Hazımsızlara Çelebi tokadı” manşetiyle habere geniş yer ayıran Diriliş Postası, Erdoğan’ın çocuk tavsiyesinde bulunurken kullandığı ifadelerden bahsetmedi.

Erdoğan’ın ifadeleri Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde de sansürlendi.

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/140222/-her-kesime-her-alana-2023-hedeflerimize-uygun-kaynaklari-ayirdigimiz-bir-butce-hazirladik-

İnternet sitelerinde de sansürlediler

Erdoğan’ın ifadelerine iktidar medyasının önde gelen mecralarından sadece Hürriyet gazetesi yer verdi. Hürriyet’in haberinde Erdoğan’ın cümlesi sansürsüz bir şekilde verildi.

Erdoğan’ı daha önce de sansürlemişlerdi

İktidara yakın gazeteler daha önce de Sezen Aksu’nun hedef gösterildiği dönemde Erdoğan’ın söylediği “Dillerini koparmak görevimiz” ve gezi eylemcileri için söylediği “bunlar sürtük” ifadelerini sansürlemişti.

- Advertisment -