Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Erdoğan’ın evini çekti diye gözaltına alınan İsrailli çiftin yakınları:...

ÖZEL HABER | Erdoğan’ın evini çekti diye gözaltına alınan İsrailli çiftin yakınları: “Fotoğrafları ‘bakın ne güzel’ diyerek WhatsApp aile grubunda paylaştılar”

İhlas Haber Ajansı ve Yeni Şafak’ın “Çamlıca Kulesi’nden Erdoğan’ın konutunun fotoğraflarını çektikleri için gözaltına alındı” dediği İsrailli çiftin yakınları İsrail medyasına konuştu. İsrail’de belediye otobüsü şoförlüğü yapan M.O., Türk dizileri hayranı eşine doğum günü sürprizi olarak İstanbul tatili ayarlamış, Çamlıca Kulesi ve Boğaz gezisinden çektikleri fotoğrafları da aile WhatsApp grubuna atmış. Çiftin serbest bırakılıp ülkelerine geri dönmesi için İsrailli yetkililer Türk yetkililerle sessiz diplomasi yürütüyor.

“Ablamın Modi’in’de belediye otobüs şoförlüğü yapan eşi, Türk dizilerine hayran olan kardeşime doğum günü sürprizi olarak iki kişilik İstanbul bileti aldı ve birlikte İstanbul’a uçtular. Salı günü İstanbul’u boğazdan seyretmek için Boğaz turu yapan motorlardan biriyle tura çıktılar.  

“Kız kardeşim WhatsApp’taki aile grubuna Erdoğan’ın evini çekip fotoğrafını attı ve ‘baksanıza ne güzel olmuş’ diye mesaj yazdı.”

İsrail medyasına bu demeci veren kişi, “Türkiye’de Çamlıca Kulesi’nden Erdoğan’ın evini çekerken Terörle Mücadele tarafından yakalandı” diye yazılan İsrailli turist N.O.’nun hemşire kız kardeşi.

Akrabaları Salı gününden beri Türkiye’ye giden çiftten haber alamıyordu:

“Şu ana kadar tutuklu olduklarına dair bir teyit gelmedi. Türkler casus olmadıklarından emin olmak için kontrol yapıyorlar ama onlar masum insanlar. Ablam dizilerinden dolayı Türkçeye bayılıyor. Her sabah heyecanla beni arıyor ve yaptığı her şeyi bize anlatıyor. Beş yaşında çocuğu var burada.”

Yeni Şafak’ın 11 Kasım tarihli haberinde, Çamlıca Kulesi’nin restoran bölümüne gelip kule pencerelerinden çevrenin fotoğraf ve videolarını çeken İsrailli N.O. ve M.O. çiftinin gözaltına alındığı ve terörle mücadele şubesine götürüldüğü yazılmıştı. Olayla ilgili olarak İsrail medyasında ise böyle haberler çıkıyor.

İsrail’de yayın yapan Ynet sitesinin haberine göre İsrailli yetkililer çiftin serbest kalması ve ülkelerine dönmesi için olayı büyütmeden Türk yetkililerle sessiz diplomatik temaslar yürütüyor.

Habere göre çiftin bugün mahkeme önüne çıkartılması, ardından da ülkelerine geri gönderilmesi bekleniyor.

- Advertisment -