Ana SayfaHaberlerDünyaEsad: “Türkiye’den somut adım bekliyoruz. Şu anda istihbarat düzeyinde olan ikili temaslar...

Esad: “Türkiye’den somut adım bekliyoruz. Şu anda istihbarat düzeyinde olan ikili temaslar yakın zamanda artacak”

“Türkiye, Suriye’nin taleplerini karşılama konusunda istekli. Suriye, sadece söz değil, somut adım istiyor. Ankara, siyasi dönüşüm konusunda bazı Arap ülkelerinden daha kararlı, fakat Türkiye’nin samimi olarak mı yoksa siyasi manevra yapmak amacıyla mı hareket ettiğini söylemek mümkün değil.”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Şam’da başkanlık sarayında akademisyenler ve gazeteciler ile bir araya geldi ve yaşanan güncel olaylar hakkında 4,5 saatlik bir toplantı yaptı. Toplantıda konuşulanları Lübnan’da faaliyet gösteren Al-Akhbar adlı bir Hizbullah yayın organı haberleştirdi.

Esad, ABD ile diyaloğun sıfır seviyesinde olduğunu söyledi ve Türkiye ile normalleşme süreci hakkında konuştu: “Şu anda Ankara ile ilişkiler istihbarat düzeyinde, fakat yakın zamanda ikili temaslar artacak. Türkiye, Suriye’nin taleplerini karşılama konusunda istekli. Suriye, sadece söz değil, somut adım istiyor. Ankara, siyasi dönüşüm konusunda bazı Arap ülkelerinden daha kararlı, fakat Türkiye’nin samimi olarak mı yoksa siyasi manevra yapmak amacıyla mı hareket ettiğini söylemek mümkün değil. Gazetecilerin ve araştırmacıların bir ülkenin politika değişikliğini kişisel değişimler üzerinden okuması doğru değil.”

Esad ayrıca YPG ile diyaloğun devam ettiğini, gündelik ve insani meselelerin konuşulduğunu, ilişkilerin “kabilecilik” seviyesinde olduğunu söyledi.

- Advertisment -