Ana SayfaDış HaberEski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence 2024 başkanlık yarışından çekildi

Eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence 2024 başkanlık yarışından çekildi

2016-2020 yılları arasında Donald Trump'ın başkan yardımcısı olarak görev yapan Mike Pence, Las Vegas'taki Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu toplantısında "bu benim zamanım değil" diyerek 2024 başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı.

Eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, “Bu benim zamanım değil” diyerek 2024 başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı. “Bunun zorlu bir mücadele olacağını her zaman biliyorduk, ancak pişman değilim” diyen Pence, eski Başkan Donald Trump’ın önde götürdüğü yarışta kampanyasını sona erdiren ilk Cumhuriyetçi aday oldu.

Son anketlerde Cumhuriyetçilerin desteğini kazanmakta zorlandığı görülen Pence’in Eylül ayı sonunda kampanyası için 621.000 dolar harcadığı açıklanmıştı. Bankada 1.2 milyon doları bulunan Pence’in partili rakiplerine göre çok daha düşük miktarda parası olduğu biliniyor.

Pence, destekçilerine hitaben yaptığı açıklamada, “kampanyamı burada sonlandırıyorum, ancak muhafazakar değerler uğruna verilen mücadeleden asla vazgeçmeyeceğim” dedi.

64 yaşındaki Pence, 6 Ocak 2021’deki Kongre saldısı sırasında Trump’ı açıkça eleştirmesi ve Joe Biden’ın 2020 seçimlerini kazandığını kabul etmesi nedeniyle birçok Cumhuriyetçi seçmenin desteğini kaybetti. Pence’in hain olarak gören Trump destekçileri, 6 Ocak protestoları sırasında “Mike Pence’i asın” sloganları atmıştı.

Pence, istifasında başka hiçbir Cumhuriyetçi adayı desteklemedi, ancak Amerikalılara, “doğamızın daha iyi meleklerine hitap edecek ve sadece zaferi hedeflemekle kalmayıp aynı zamanda ulusumuzu nezaketle ve Amerika’nın temel değerlerine geri döndürecek bir lider seçmeye çağırdı.”

Yarıştıran çekilirken başka hiçbir Cumhuriyetçi adaya destek açıklamasında bulunmayan Pence, seçmeni “sadece seçim zaferini hedefleyen değil, aynı zamanda Amerika’yı temel değerlerine geri döndürecek bir lider seçmeye” çağırdı.

Cumhuriyetçi Parti’nin bir sonraki adaylar münazarası 8 Kasım yapılacak.

- Advertisment -