Ana SayfaHaberlerFilenin Sultanları’nın Avrupa şampiyonluğu Kürt siyasetini de ikiye böldü

Filenin Sultanları’nın Avrupa şampiyonluğu Kürt siyasetini de ikiye böldü

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Avrupa şampiyonu olmasının ardından YSP’de ‘kutlama’ tartışması başladı. YSP Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk ve CHP’den milletvekili seçilen Türkan Elçi şampiyonluk sebebiyle milli takımı tebrik ederken, bazı HDP’li yetkililer ve seçmenler ise bu kutlama mesajlarına tepki gösterdi.

YSP içerisindeki tartışma, partinin Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk ve CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi’nin Milli Takım için paylaştığı kutlama mesajları ile başladı.

Çelenk paylaşımında, “Voleybolcularımız muhteşem ötesiydi. Büyük bir heyecan yaşattılar. İyi olan ne varsa orada kadınlar var! Bravo” ifadelerine yer verdi.

Elçi ise, Füruğ Ferruhzad’ın dörtlüğü ve Vargas’ın servis kullandığı bir fotoğraf ile şampiyonluğu kutladı:

“Denizin bittiği yerde başlayan
göğün mavisine inanırdım
Bir de ensemdeki dövmeye inanırdım
Kuş Ölür Sen Uçuşu Hatırla”

Sevilay Çelenk ve Türkan Elçi’nin paylaşımlarına aralarında YSP yöneticileri, Kürt seçmenler ve Kürt gazetecilerin da olduğu bazı kişiler tepki gösterdi.

O paylaşımlardan bazıları şöyle:

Türkan Elçi’den cevap: “Kürt olmadığınız, kimin trolü olduğunuz o kadar belli ki”

Gelen tepkiler üzerine Türkan Elçi bir paylaşım daha yaptı ve bunun organize bir trol operasyonu olduğunu söyledi:

“Yaptığım bu paylaşımdan ne de çok rahatsız oldunuz. Küfürler gırla. Üstelik utanmadan Kürtçe isimli hesaplardan yazıyorsunuz. Kürt olmadığınız, kimin trolü olduğunuz o kadar belli ki. Kimse yutmaz kusura bakmayın. Gerçek yüzlerini saklayan maskeliler ordusu.”

- Advertisment -