Ana SayfaVİDEO HABERANALİZ: Yiğit Bulut’un ekranlara geri dönmesi neyin işareti?

ANALİZ: Yiğit Bulut’un ekranlara geri dönmesi neyin işareti?

Uzur zamandır ekranlarda görülmeyen Cumhurbaşkanı ekonomi başdanışmanı dün (23 Mart) yarım saat aralarla altı ayrı televizyon kanalına çıktı. Yiğit Bulut, Berat Albayrak’a çok yakın bir isim olarak biliniyor. Bulut’un ortaya çıkışı bazı gözlemcilere göre Berat Albayrak’ın geri dönüş sinyali.

Bir zamanlar TRT’de haftalık düzenli programlar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en eski ekonomi başdanışmanı Yiğit Bulut uzun süredir televizyonlarda görünmüyordu.

Twitter hesabından yaptığı çıkışlar dışında adı da duyulmuyordu.

Berat Albayrak’ın istifasından sonra uzun süre Twitter’da da görülmedi.

Bu uzun sessizliğini, Şubat ayında Cumhurbaşkanı’nın Berat Albayrak’ı savunan konuşmaları ve Merkez Bankası’nın faizi 200 baz puan artırmasından sonra dolar kurunda dış etkiyle yaşanan yükselmeyle bozdu.

Önce Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ı Twitter’da eleştirdi, ardından CNN Türk’e çıkarak Berat Albayrak’ı övdü.

Naci Ağbal’ın görevden alınmasının ardından, Twitter’dan yeni başkan Şahap Kavcıoğlu’nu “faiz belası ile savaşı mutlaka kazanacağız” diyerek tebrik etti.

Dün (23 Mart) ise yarım saat aralarla altı kanala canlı bağlanarak hızlı bir dönüş yaptı. Hem bilindik görüşleri tekrarladı hem de zamanda faizin hızla düşürüleceği iddiaları için “yalandır” dedi. Eleştirel değil, yeni ekonomi politikalarını savunan bir tonda konuştu.

Yiğit Bulut’un ulusa seslenişe dönen televizyonlar arası mekik dokuma seansı CNN Türk’le başladı.

20 dakika sonra TRT Haber’e çıktı.

Yarım saat sonra Habertürk ekranlarındaydı.

Daha sonra önce A Haber’de, ardından aynı grubun ekonomi kanalı A Para’da görüldü.

En son da Haber Global’e çıktı.

Bulut, böylece bayrak arka planlı olarak aynı gün içinde altı ayrı kanala röportaj vermiş oldu.

Herhangi bir kanalın, haberin esas kişisi değilse yarım saat önce diğer kanala çıkmış bir konuğu ekranına çıkarması görüldük bir olay değil.

Ama bu kez altı kanal yarım saat aralarla Yiğit Bulut’u ekranlarına çıkarmakta bir beis görmediler.

Bunu televizyonculukla açıklamak mümkün değil.

Çok açık ki aynı gün içinde altı farklı televizyondaki bu yayın yukarıdan gelen bir talimatla yapıldı.

Yine uzun süredir ekranlardan uzak olan bir başka isim olan Cumhurbaşkanı’nın diğer ekonomi başdanışmanı Cemil Ertem de dün Habertürk ekranlarındaydı.

Peki Cumhurbaşkanı’nın ekonomi başdanışmanları neden ekranlara çıktılar. Beştepe, neden Yiğit Bulut’un konuşmasını istedi?

Yiğit Bulut, Berat Albayrak’a çok yakın bir isim olarak biliniyor. Bulut’un ortaya çıkışı bazı gözlemcilere göre Berat Albayrak’ın geri dönüş sinyali.

Ama başka gözlemcilere göre ise Erdoğan’ın Naci Ağbal’ı görevden almasının ardından ekonomi politikalarını savunmak gibi zor bir işi yerine getirme görevi Yiğit Bulut ve Cemil Ertem’e kalmıştı.

Bu olağanüstü televizyon performansı, Cumhurbaşkanı adına çıkılmış bir sakinleştirme turuydu.

Her iki isim de katıldıkları yayınlarda ısrarla hem Cumhurbaşkanı’nın tek yetkili olduğunu söylediler, hem de olağanın dışında hiçbir adım atılmayacağının altını çizdiler.

Ama Yiğit Bulut’u aynı gün içinde altı ekranda birden görenlerin sakinleşmesi ve olağan dışı hiçbir adım atılmayacağını düşünmesi pek kolay gözükmüyor.

- Advertisment -