Ana SayfaHaberlerGündemSosyal medyaya düşen eski videosunda “Erdoğan’a Firavun” dediği iddiasıyla ünlü hocaya linç

Sosyal medyaya düşen eski videosunda “Erdoğan’a Firavun” dediği iddiasıyla ünlü hocaya linç

2019’da verdiği tevhid konulu dersinde cemaat, tarikat, siyasetteki lider kültünü eleştiren ve Firavun benzetmesi yapan Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım’ın sözlerinden bir kısmı sosyal medyada dolaşıma sokularak, Erdoğan’a “Firavun” dediği iddia edildi. İsmailağa ve Menzil tarikatlarına yakın isimlerin ve AK Partililerin başlattığı linç kampanyası üzerine Siyer Vakfı açıklama yaptı. Ekonomi, hukuk konularında iktidarı eleştiren açıklamalar yapan Yıldırım daha önce de benzer saldırılara hedef olmuştu.

Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım’ın 2019 yılında verdiği  “İnsan Tevhidi Anlarsa” başlıklı dersinde şöyle demişti:

 “Bey, paşa, hakim, müdür, amir, hoca. Allah’a vermekle mükellef olduğun bir vasfı bir parti başkanına, bir lidere veriyorsun. Oldu sana put. Öyle bir profil var ki senin beyninde “benim şeyhim her şeyi bilir” diyorsun. Bu cümleyi sahabe Resulullah’a kurdu. Allah Resulü “Sus, sen ne fena hatipsin. Bu cümle söylenir mi? Ben yarın kendi nefsime nasıl Allah’ın nasıl muamele edeceğini bilmiyorum. Ben nasıl her şeyi bilen birisiyim.” diyor. Ama biz bugün gelip yanımızda övgüyle şirke düşenleri duymamıza rağmen nefsimizin hoşuna gittiği için bir şey demiyoruz. Firavunlar analarından firavun doğmadılar. Firavunları yanlarındaki yardakçılar firavun etti. “Sen ne güzel adamsın, sen beysin, paşasın, sen olmasan olmaz, sen olduğun için oluyor, ne varsa güzel senin vesilenle oldu, sen olmasan bu memleket millet yanar, senin vesilenle bu cemaati Allah yeryüzünde dinini ikamet için seçti, biz seçilmiş cemaatiz grubuz.” Bunları diyoruz. Söylediğimiz her cümle şirk. Allah Resulü ya da onun o terbiyesinde yetişen sahabeden biri bu cümleyi duysaydı vallahi yerden toprak alıp o adamın yüzüne saçardı.”

İlk olarak İbrahim Karagül’ün sahibi olduğu TRHaber sitesinin dolaşıma soktuğu video kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Konuşmada Erdoğan’a firavun dendiğini iddia eden iktidara yakın isimler, Yıldırım’ı “FETÖcü, ajan, trol, Ehl-i Sünnet düşmanı” olmakla suçladı.

Tepkiler üzerine Yıldırım’ın başında olduğu Siyer Vakfı bir açıklama yaptı:

 “Dersin bir bölümünde, başarının kişilerden değil Allah’tan (cc) olduğu anlatılmak istenmiş, müdür, amir, lider, hoca, cemaat lideri gibi yalnız ve yalnızca şahıslara bağlanan başarıların bizi tevhidden koparacağı, söz konusu şahısların da bu övgülerle firavunlaşabileceği ifade edilmiştir. 5 sene önce 2019 Nisan ayında yapılan konuşmanın bir kısmı bazı haber siteleri ve sosyal medya hesapları tarafından başı sonu kesilerek, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kastedilerek yapıldığı iddia edilmiş, böylelikle hem Muhammed Emin Yıldırım Hocamız hem de kurumumuz hedef gösterilerek töhmet altında bırakılmıştır. Söz konusu derse Siyer Tv Youtube Kanalımız ve aşağıdaki link üzerinden ulaşılabilir. Maksatlı yapılan bu haberler hakkında hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla yanlış anlaşılmaları gidermek ve yapılan bu karalamalara açıklık getirmek üzere bu açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.”

Bülent Şahin Erdeğer, Adem Özköse gibi isimler ise Muhammed Emin Yıldırım’a destek verdi.  

Vakfın derslerine katılanlar biat etmeyen herkesin hedef alındığını yazdı.

Tepkiler üzerine videoyu ilk paylaşan hesaplar tweetlerini sildiler.

Yıldırım 15 Temmuz’dan sonra KHK, Bylock ve cezaevi mağduriyetlerine değindiği, Alpaslan Kuytul’a destek mesajları yayınladığı için de tepkilerle karşılaşmıştı.

Cübbeli Ahmet tarafından Ehl-i Sünnet düşmanı ve İrancı olduğu iddiasıyla hedef gösterilmişti.

- Advertisment -