Ana SayfaHaberlerGündemHablemitoğlu İddianamesi: “ÖKK subayları yaptı ama cinayet TSK’yla ilişkilendirilemez; fail Mustafa Levent...

Hablemitoğlu İddianamesi: “ÖKK subayları yaptı ama cinayet TSK’yla ilişkilendirilemez; fail Mustafa Levent Göktaş Suç Örgütü”

İddianameye göre Hablemitoğlu cinayetini, Levent Göktaş’ın ÖKK’ya bağlı MAK alay komutanı olduğu dönemde kurduğu ve altında görev yapan dört askerin ‘üyesi’ olduğu “Mustafa Levent Göktaş Suç Örgütü” işledi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘FETÖ’nün azmettirdiğini söylediği “Mustafa Levent Göktaş Suç Örgütü” için şu vurguyu yaptı: “Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişkilendirilmesi söz konusu olamaz. Şüpheliler TSK içerisinde bulundukları görevleri kötüye kullanarak konusu suç teşkil eden eylemler içerisine girmişlerdir.”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı Necip Hablemitoğlu suikastı iddianamesi dün (22 Kasım) mahkeme tarafından kabul edildi. Başsavcılık suikastı ‘FETÖ’nün azmettirmesiyle “Mustafa Levent Göktaş Suç Örgütü” diye tanımladığı bir örgütün işlediğini iddia ediyor.

İddianamede örgütün halen faal durumda olmadığı ve başsavcılığın soruşturmasına kadar hiçbir zaman deşifre edilmediği belirtildi.

Kurucu yöneticisi eski ÖKK (Özel Kuvvetler Komutanlığı) subayı Mustafa Levent Göktaş olarak gösterilen örgütün üyeleri de iddianamede şöyle sıralanıyor: Göktaş’ın ÖKK bünyesindeki MAK (Muharebe Arama Kurtarma) Alayı komutanlığı döneminde altında görev yapan eski subaylar Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Nuri Gökhan Bozkır ve eski astsubay Mehmet Narin.

İddianamede, Hablemitoğlu suikastı dışında, 2004 yılında kamuoyunda Dost Tarikatı lideri diye bilinen emekli Binbaşı İhsan Güven ve eşi Sibel Güven cinayetlerini de bu örgütün işlemiş olabileceği şüphesinden söz ediliyor.

İddianamede Mustafa Levent Göktaş Suç Örgütü başlıklı bölümün öne çıkan kısımları şöyle:

“Maktul Necip Hablemitoğlu’nun öldürülmesi eylemine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan soruşturma sonucunda, eylemi gerçekleştiren kişilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde özel bir birlikte görev yapıyor olma durumunu kötüye kullanarak, elde ettikleri kamu gücü ile hukuksuz, konusu suç teşkil eden eylemler içerisinde yer alan ‘silahlı bir suç örgütü’ halini aldıkları anlaşılmaktadır.

“Şüpheli Mustafa Levent Göktaş, diğer şüpheliler Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Nuri Gökhan Bozkır ve Mehmet Narin üzerinde konusu suç teşkil eden emir ve talimatları verme şeklindeki eylemleri nedeniyle örgüt yöneticisi konumunda birisidir.

“Bu kişiler şüpheli Mustafa Levent Göktaş’a bağlı olarak bulundukları kamu görevini icra ederken gerektiğinde şüpheli Mustafa Levent Göktaş’tan aldıkları konusu suç teşkil eden talimatları yerine getirmişlerdir.

“Söz konusu bu suç örgütü, sivil ya da TSK ile iş yaptığını iddia eden şüpheli Aydın Köstem gibi sözde paramiliter kişiler ile gerektiğinde irtibat halinde olan bir yapıdadır.

“Şüpheli Mustafa Levent Göktaş örgütün yöneticisi olarak işlenen suçlardan sorumludur. Örgütün amacı örgüt liderinin talimatı ile adam öldürme şeklinde eylemleri icra etmektir.

“Örgütün üyeleri üçten fazla kişidir. Örgütün yöneticisi ve üyeleri bulundukları kamu görevinden kaynaklı silah kullanma kabiliyetini haizdir. Dolayısıyla amaç suçu işlemeye elverişli bir örgüttür. Örgütün devamlılık niteliği bulunmaktadır.

“Şüpheli Mustafa Levent GÖKTAŞ tarafından kurulan bu örgütün, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişkilendirilmesi söz konusu olamaz. Şüpheliler TSK içerisinde bulundukları görevleri kötüye kullanarak konusu suç teşkil eden eylemler içerisine girmişlerdir.”

- Advertisment -