Ana SayfaHaberlerHablemitoğlu soruşturması zanlıları Göktaş ve Bozkır’ın ilginç ilişkileri: İnan Kıraç, SBK, Sauna,...

Hablemitoğlu soruşturması zanlıları Göktaş ve Bozkır’ın ilginç ilişkileri: İnan Kıraç, SBK, Sauna, Levo Restoran, silah kaçakçılığı

Hablemitoğlu soruşturmasının firari zanlısı Levent Göktaş ile MİT tarafından Ukrayna’dan getirildikten sonra zaman aşımına aylar kala dosyada mesafe alınmasını sağlayan itiraflarda bulunan kilit zanlı Nuri Gökhan Bozkır’ın hem birbirleriyle hem tartışmalı başka olaylarla ilginç bağlantıları var. İkili, Hablemitoğlu suikastinin yaşandığı dönemde Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı Muharebe Arama Kurtarma Alayı'nda beraber görev yapıyordu. O yıllarda Bozkır’ın, alayın komutanlığını yapan Göktaş’ın manevi evladı gibi olduğu söyleniyor.

Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturmasının firari zanlısı emekli Albay Levent Göktaş geçen hafta önce gazeteci Tolga Şardan’ın firari olduğu dönem hakkında ulaştığı ilginç bilgiler hemen ardından da kendisi olduğu iddiasıyla açılan bir Twitter hesabıyla gündeme geldi.

Şardan, Göktaş’ın gözaltına alınacağını kendisine önceden bildiren bir “köstebek” olabileceği şüphesine dikkat çekmiş ve Göktaş’ın en son tespit edildiği yerin iş insanı İnan Kıraç’a ait Kıraça Holding binası olduğunu aktarmıştı.

Şardan’ın yazısından iki gün sonra Levent Göktaş’a ait olduğu iddiasıyla açılan bir Twitter hesabı da bildiklerini belgelerle anlatacağını öne süren paylaşımlar yaptıktan bir gün sonra hiçbir şey açıklamadan kapatılmıştı.

Göktaş soruşturmaya nasıl dahil edildi?

Göktaş, Hablemitoğlu soruşturmasına  diğer zanlılar gibi Ocak ayında MİT tarafından Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilen Hablemitoğlu suikasti zanlılarından eski Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) subayı Nuri Gökhan Bozkır’ın ifadeleri doğrultusunda dahil edildi.

Suikasti o dönem kendisinin de görev aldığı ve başında Göktaş’ın bulunduğu ÖKK Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Alayı içinde bazı subayların işlediğini belirten Bozkır, suikastten önceki günlerde Göktaş’ın talimatıyla Hablemitoğlu’nun evinin çevresinde hurdacı kılığında keşif yaptığını söylemişti.

Göktaş, Sauna Çetesi davasında Bozkır’ın avukatlığını yapmıştı

Bozkır’ın adı kamuoyunda ilk olarak 2005’teki Sauna Çetesi soruşturmasıyla gündeme gelmişti. Çete bağlantısı nedeniyle TSK’dan ihraç edilen Bozkır’ın avukatlığını 2004’te TSK’dan emekli olarak avukatlık yapmaya başlayan Göktaş üstlenmişti.

Göktaş, 2009’da Ergenekon davası kapsamında tutuklanması üzerine Sauna Davası’ndaki avukatlığından çekilmişti.

Bozkır Ukrayna’da açtığı restoranın adını “Levo” koymuş

Gazeteci Erk Acarer sosyal medya hesabından Bozkır ile Göktaş arasında çok daha yakın bir ilişki olduğunu iddia eden paylaşımlar yaptı.

“Gökhan Nuri Bozkır, Levent Göktaş’ın yetiştirmesi ve manevi oğlu, emir eri değil mi?” diyen Acarer, Bozkır’ın Ukrayna’da Levent Göktaş’a atıfla “Levo” diye bir restoran açtığını öne sürdü.

Göktaş, SBK ile olan anlaşmazlıkta İnan Kıraç’ın emanetçisi olmuştu

Göktaş’ın adı geçen sene İnan Kıraç ve SBK Holding’in ABD’de tutuklu bulunan sahibi Sezgin Baran Korkmaz arasındaki ticari anlaşmazlığın çözümünde de geçmişti.

İnan Kıraç, hakkında kara para soruşturması yürüyen SBK Holding’in kendisine ait Kıraça Holding ve Karsan’daki dolaylı paylarını almak için avukatlarından Göktaş’ı devreye sokmuştu.

SBK tarafıyla yaptığı görüşmeler sonucunda varılan uzlaşmayla hisseleri emanetçi olarak devralan Göktaş şu açıklamayı yapmıştı:

“Sezgin Baran Korkmaz ve İnan Kıraç karşılıklı alacaklar için icra takibi başlatmıştı. Daha sonra uzlaşarak bu icra takip işlemini karşılıklı olarak kaldırdık. SBK’nın avukatlarıyla uzlaşma için masaya oturduk. 15 Ocak 2021’de icra olayından feragat etti. Ben de emanetçi olarak hisseleri aldım. Yani hisseler İnan Kıraç Bey’in.”

Bozkır’ın silah ticareti ve “silah kaçakçılığı” dosyası

Bozkır’ın adı Hablemitoğlu suikastinin dışında Suriye de dahil olmak üzere Türkiye ve başka ülkeler arasındaki silah trafiği dosyalarında geçmişti.

Şanlıurfa’daki bir silah kaçakçılığı dosyasından da sanık olan Bozkır, 2020 yılında Ukrayna’da yayın yapan Rusya yanlısı medya kuruluşu Strana’ya verdiği röportajda 2012-2015 arasında Türkiye birimlerinin bilgisi dahilinde Suriye’deki Türkmenlere 49 kere silah sevkiyatı yaptığını söylemişti.

Erk Acarer sosyal medya hesabından Bozkır’ın silah ticaretiyle ilgili faaliyetleri hakkında şu iddiaları dile getirdi:

“Bu Nuri Gökhan Bozkır, 47 kez Türkmenlere silah gönderdiğini beyan etmedi mi? Afyon Trend Mermercilik’ten yüklü patlayıcı alıp İstanbul ve o vakit IŞİD’e komşu Urfa’ya götürmedi mi? Trend’deki envanterde tonlarca eksik çıkmadı mı?

“Adı soğanların altında IŞİD’e silah yollama ve Afyon mühimmat dosyalarında çıkmadı mı? Soğan TIR’ları yakalandıktan sonra kendisine Türkiye’den çık denilmedi mi?

“Türkiye’den çıksa da Türkiye’deki silah şirketi Delta Defans ile ortaklık yapmadı mı? Altay Tank’ın motorunu yapacak bir Ukrayna firması ile ortaklık yapmadı mı? Bu Delta Defans Savunma Başkanlığı partnerliğinden son anda çıkmadı mı?

“Delta Defans adlı şirketin o zamanki 1. patronu Serdar Özyurt, ortada ruhsat olmadan şimdi Hatay’da silah fabrikası kuracağını söylemiyor mu? Erdoğan’a imzalı ağır silah yapmadı mı?

“Gökhan Nuri Bozkır bir yandan da İstanbul’a 3 kamyon dolusu fünye fitili ve 18 Ton amonyum Nitrat götürmedi mi? Tarih Temmuz ve Ağustos 2015 değil miydi? Bu tarihten sonra sadece İstanbul’da 3 IŞİD patlaması olmadı mı? “Savunma Sanayi Başkanlığı resmî ortaklığında onun ortağı olduğu Delta Defance’nin adı geçmiyor muydu? Üstelik birden fazla dosyada ismi geçerken ve kendisine Soğan TIR’ları işi Patlayınca çık git denmemiş miydi?”

- Advertisment -