Ana SayfaHaberlerHacer Foggo’nun yeni adresi TİP oluyor

Hacer Foggo’nun yeni adresi TİP oluyor

Kılıçdaroğlu döneminde CHP’nin Yoksulluk ve Dayanışma Ofisi’nin koordinatörlüğünü yapan Hacer Foggo, CHP’den belediye başkan adayı gösterilmese de siyasete devam edecek. DEVA lideri Babacan’dan gelen teklifi reddeden Foggo’nun Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) katılması bekleniyor.

Eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu döneminde CHP’nin Yoksulluk ve Dayanışma Ofisi’nin koordinatörlüğünü yürüten Hacer Foggo, 14 Mayıs 2023 parlamento seçiminde CHP’den İzmir 2.bölge 8.sıradan milletvekili adayı gösterilmişti. Foggo’nun “çok arka sıralardan” aday gösterildiği de tartışma konusu olmuş, nitekim Foggo seçimi kazanamamıştı.

Seçim sonrasında CHP’de kurultay yapılıp, genel başkan değişti. CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel’in 31 Mart 2024 yerel seçimi için hazırlanacak belediye başkan adaylığı listelerinde Hacer Foggo’ya yer vermesi bekleniyordu ki; Özel Foggo’yu İzmir’de listeye alsa da, Foggo’nun ismi o listeden sonradan çıkarıldı, Foggo adaylaştırılamadı.

CHP İzmir büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının belirlendiği 29 Ocak 2024 tarihli Merkez Yönetim Kurulu’ndan (MYK) onay alması için listeye Hacer Foggo’nun adının da yazıldığı ancak itirazlar üzerine Foggo’nun adının listeden çıkarıldığı ortaya çıktı.

Foggo’nun adaylığına en büyük itirazın CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka’dan geldiği CHP kulislerine yansıdı.

İtiraz gerekçesi olarak Foggo’nun CHP’nin 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimini kaybettikten sonra İzmir Havaalanı’ndan sosyal medyada “İzmir dün ben geliyordum. Bugün biraz gidiyoruz” notuyla paylaştığı ve İzmir’den ayrıldığını gösteren fotoğraf gösterildi.

“Hacer Foggo, 14 Mayıs’tan sonra çalışmadı. İzmir’de bizim kadın örgütlerimiz 14 Mayıs’tan sonra çalıştı. Foggo İzmir’de belediye başkanlığı yapamaz” dendi.

Bu itirazlar doğrultusunda Foggo aday gösterilmedi.

Özgür Özel ve Veli Ağbaba’dan gelen telefonlar

Foggo, İzmir’den belediye başkan adayı gösterilmeyince CHP yönetimine “Siz beni CHP’ye sığdıramadınız. Ben sığınılacak bir liman değil, talana, yoksulluğa karşı mücadele edecek kamusal bir alan için aday oldum” tepkisini sosyal medyadan CHP lideri Özgür Özel’i, CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba’yı ve Aylin Nazlıaka’yı etiketleyerek paylaştı.

Bu paylaşımdan sonra Hacer Foggo’yu ilk arayan isim Özgür Özel oldu. Özel’in Foggo’ya “Ben sizi listeye koymuştum ama sizin 14 Mayıs’tan sonra İzmir’den ayrıldığınızı, kampanyaya devam etmediğinizi söyledi örgütümüz. Kadın kollarımız itiraz etti. Sizin İzmir’den ayrılan fotoğrafınızı gösterdiler” mesajı verdiği öğrenildi.

Foggo’ya ikinci telefon Veli Ağbaba’dan geldi. Ağbaba konunun kendisiyle ilgisi olmadığını söyledi.

“İzmir’den İstanbul’a geçmemi CHP Genel Merkezi istedi”

Hacer Foggo, Özgür Özel’e 14 Mayıs’ta seçim kaybedildikten sonra CHP Genel Merkezi’nden gelen talimatla 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için çalışmak üzere İstanbul’a gittiğini söyledi. Foggo, “Benim yoksul mahallelere gitmemi söylediler. Gittim, tam 13 gün boyunca girmediğim ev kalmadı” diye konuştu.

Ve TİP’e katılıyor

Hacer Foggo’yu DEVA lideri Ali Babacan da arayıp DEVA’nın İzmir adayı olması teklifinde bulundu. Bu teklifi reddeden Foggo’ya teklif götüren bir diğer parti TİP oldu. Bu teklife sıcak bakan Foggo’nun önümüzdeki günlerde TİP’e katılması bekleniyor.

- Advertisment -