Ana SayfaHaberlerHayır, gayrimenkul satışıyla vatandaşlık yönetmeliği genişletilmedi, daraltıldı: “Türkiye 2. Filistin oluyor” paniği

Hayır, gayrimenkul satışıyla vatandaşlık yönetmeliği genişletilmedi, daraltıldı: “Türkiye 2. Filistin oluyor” paniği

Yabancılara vatandaşlık için gayrimenkul alımı yönetmeliğinde, “400 bin dolar tutarındaki kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmaz” ifadeleri eklenerek daraltmaya gidildi. Ancak haber sosyal medyada, zaten bu zamana kadar yönetmeliğin dahilinde olan arsa satışının eklenerek genişletildiği şeklinde yayılınca aralarında milletvekilleri, parti liderleri, çok okunan köşe yazarlarının da olduğu geniş bir kitle, toprak satışı tehlikesine dikkat çekerek “Türkiye Filistin oluyor” kampanyası başlattı. Ümit Özdağ: “Bu düzenleme ile hedeflenen köylerin yabancılara satılmasının önünün açılmasıdır. Türkiye 2. Filistin oluyor” Yılmaz Özdil: “’Arsa’ların vatandaşlık almak isteyenlere satılması için yönetmelik çıkardı” Metin Ergun: “Düne kadar daire alanlara verilen Türk vatandaşlığı, bugünkü Cumhurbaşkanı Kararı'na göre artık arsa alanlara da verilecek.”

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı almak için 400 bin dolar tutarında taşınmaz satın alınması şartında değişiklik yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla, Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre; Türkiye vatandaşlığı için 400 bin dolar tutarında taşınmaz alınması şartı, “400 bin dolar tutarındaki kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmaz” şeklinde sınırlandırıldı.

Düzenlemenin önceki halinde sadece “En az 400 bin Amerikan doları veya karşılığı döviz tutarındaki taşınmaz” ifadesi yer alıyordu.

Sosyal medyada “Uygulama genişletildi, arsa almak yeterli olacak” diye yayıldı

Ancak yapılan değişiklik sosyal medyada, yabancılara gayrimenkul alımıyla vatandaşlık verilmesinin kolaylaştırıldığı şeklinde yayıldı.

Twitter’da haber paylaşan çok takipçili hesaplar, düzenlemeyi genişletme şeklinde duyurdu. Global, Sputnik gibi bazı medya kuruluşları da haberi bu şekilde duyurdu.

“Silah zoruyla giremeyenler paraları ile topraklarımızı alacaklar. Türkiye 2. Filistin oluyor”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Twitter’dan şu mesajı paylaştı:

“Bu düzenleme ile hedeflenen köylerin yabancılara satılmasının önünün açılmasıdır. Anadolu’ya 1000 sene silah zoru ile giremeyenler şimdi paraları ile topraklarımızı alacaklar. Türkiye 2. Filistin oluyor.”

“Artık arsa alanlara da verilecek”

İYİ Partili milletvekili Metin Ergun da “Düne kadar 400 bin dolar karşılığında daire alanlara verilen Türk vatandaşlığı, bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre artık arsa alanlara da verilecek” diye yazdı.

“Arsaların vatandaşlık almak isteyenlere satılması için yönetmelik”

Gazeteci Yılmaz Özdil de şunları yazdı:

“Asrın liderimiz, vatan toprağını arsaya benzetmişti, ‘ben bunu hep şuna benzetiyorum, arsa var, arazi var, araziyi arsaya dönüştürmek için belli bir bedel ödemek gerekiyor, aksi taktirde arazinin hiçbir anlamı yok’ demişti… İşte o ‘arsa’ların vatandaşlık almak isteyenlere satılması için yönetmelik çıkardı!”

“Gayrimenkul alarak vatandaş olma hakkı arsa ile genişletildi”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da “Gayrimenkul alarak vatandaş olma hakkı arsa ile genişletildi” diye yazdı.

Twitter’da konuyla ilgili başka paylaşımlardan bazıları şöyle:

- Advertisment -