Ana SayfaHaberlerGündemHDP’den seçime tek listeyle girme kararı

HDP’den seçime tek listeyle girme kararı

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ortaklarından HDP, 14 Mayıs seçimlerine tek listeyle gidilmesi kararı aldı. HDP eş başkanları, bu kararı müzakere için Emek ve Özgürlük İttifakı toplantısına taşıyacak. HDP’de Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek eğilimi de güçleniyor. Bu yöndeki son karar, Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi ziyaretinden sonra alınacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), seçim gündemiyle gerçekleştirdiği toplantıda yeni kararlar aldı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile birlikte tüm HDP bileşen partilerinin, seçimlere tek çatı altında ve tek listeyle girilmesi yönünde ortak eğilimi olduğu görüşünün tartışıldığı HDP MYK’sı, bu ortak eğilimin desteklenmesi ve güçlendirilmesi yönünde karar aldı.

HDP MYK’da Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan partilerle müzakere için eş genel başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar’a tam yetki verildi. Buldan ve Sancar’ın “tek çatı, tek liste” kararını Emek ve Özgürlük İttifakı’nın hafta sonunda yapılması planlanan toplantısına taşıması bekleniyor. Buldan ile Sancar, Emek ve Özgürlük İttifakı’nda olup seçime ayrı listeyle girme görüşünde olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Emeğin Partisi (EMEP) ile de hafta sonunda görüşecek.

Buldan ve Sancar, HDP MYK’sında alınan kararlar doğrultusunda Emek ve Özgürlük İttifakı’nın genişletilmesi için Sosyalist Güç Birliği’nde yer alan partilerle de görüşecek.

Kılıçdaroğlu’nun HDP ziyareti için hazırlık

HDP MYK’sında Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Millet İttifakı’ndan ayrı bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmak yerine Millet İttifakı’nın adayı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteklenmesi yönünde ortak bir eğilim geliştirildiyse de son karar Kılıçdaroğlu’nun 18 Mart’ta Ankara’da HDP Genel Merkezi’ne yapacağı ziyaretten sonra alınacak.

Ziyarette; ortak cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu’ndan beklentilerini aktaracak HDP yönetiminin “Türkiye’de uzlaşı ve ortak yaşam kültürünün gelişmesi için HDP’nin de sözü dinlenmeli, Kürt halkının beklentileri boşa çıkarılmamalı” mesajını vermesi bekleniyor.

HDP, 14 Mayıs seçimlerinden önce kapatılması durumunda seçime Yeşil Sol Parti ile girmeyi planlıyor. Bu planın ayrıntıları HDP MYK’nın bir sonraki toplantısında görüşülecek.

- Advertisment -