Ana SayfaÖZEL HABERHepsinin yolu Türkmen Dağı’ndan geçmiş

Hepsinin yolu Türkmen Dağı’ndan geçmiş

Sinan Ateş suikastının kilit ismi Doğukan Çep ve tetiği çektiği iddia edilen Eray Özyağcı’nın geçmiş yıllarda Bayır Bucak Türkmenlerine destek için Suriye’deki Türkmen Dağı’na giderek Şam rejimi ve YPG’ye karşı çatışmalara katıldıkları ortaya çıkmıştı. Türkiye’nin Arjantin’den iadesini talep ettiği, İzmir’deki ‘FETÖ Borsası’ davasının sanıklarından, organize suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş da Türkmen Dağı’nda çatışanlardan biriydi. HDP İzmir binasında Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in de Münbiç’te çekilmiş uzun namlulu silahlı ve kamuflaj giyimli fotoğrafları çıkmıştı.

Ülkü Ocakları eski genel başkanı Sinan Ateş suikastında tetikçi olduğu gerekçesiyle aranan Eray Özyağcı ile iki Özel Harekât polisini Ankara’ya götürecek aracı ayarlayan Doğukan Çep, önceki akşam İstanbul Beykoz’da kaldığı otelde yakalanmıştı.

Çep ve Özyağcı’nın geçmiş yıllarda Suriye’nin kuzeybatısındaki Türkmen Dağı’nda Şam rejimi güçleri ve YPG’ye karşı çatışmalarda yer aldıkları basına yansımıştı.

Doğukan Çep’in 2015’te Hasan Ferit Gedik cinayeti davası sürerken tahliye olduktan hemen sonra Türkmen Dağı’na gittiği tahmin ediliyor.

Gazeteci Alican Uludağ, Doğukan Çep’in yakalanmasından bir gün önceki haberinde, Özyağcı ve Çep’in Suriye’ye kaçmış olabileceği üzerinde durulduğunu ve bölgedeki güvenlik güçlerinin bu konuda uyarıldığını yazmıştı.

Doğukan Çep yakalansa da Eray Özyağcı halen yakalanamadı.

2018’de hüküm giymesinden bu yana firari olan Doğukan Çep’in kaçak silah ticareti yaptığı da iddia ediliyor.

Arjantin’den iadesi beklenen ‘FETÖ Borsası’ sanığı, organize suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş

Serkan Kurtuluş (solda) ve Alparslan Çelik (sağda).

2020’de Arjantin’de yakalanan, İzmir’deki ‘FETÖ Borsası’ davasının firari sanığı, organize suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş da Türkmen Dağı’nda çatışanlardan biriydi.

Serkan Kurtuluş, 2015 Kasım ayında Türkiye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Rusya uçağının paraşütle atlayan pilotlarından Oleg Peşkov’un öldürülmesini üstlenen Alparslan Çelik ile birlikte gözaltına alınmıştı.

Alparslan Çelik de Peşkov’un indiği bölgede Türkmen gruplarla birlikte hareket eden kişilerden biriydi.

Serkan Kurtuluş ve Alparslan Çelik’in, uzun namlulu silahlar ve kamuflaj giysileriyle çekilmiş birçok fotoğrafı bulunuyor.

Serkan Kurtuluş (sağdan ikinci), Alparslan Çelik (ortada).

Pilot Peşkov’un öldürülmesiyle ilgili soruşturmada Çelik için delil yetersizliği gerekçesiyle takipsizlik kararı verilmişti.

Serkan Kurtuluş ve liderlik ettiği organize suç örgütünün üyeleri; yağma, tehdit, cinayet, illegal kumarhane işletme, tefecilik gibi suçlamaların yanı sıra İzmir’deki ‘FETÖ Borsası’ suçlamalarına da karıştı.

Serkan Kurtuluş’un aynı zamanda, İzmir’deki ‘FETÖ Borsası’ davasında itirafçı olup dosyayla ilgili bildiklerini anlatacakken öldürülen eski AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş cinayetinin de azmettiricisi olduğu iddia ediliyor.

Ahmet Kurtuluş, 2019’da ev hapsindeyken evine polis kılığında gelen bir saldırgan tarafından öldürülmüştü.

Serkan Kurtuluş.

Deniz Poyraz’ın katili Onur Gencer

Haziran 2021’de HDP İzmir İl Başkanlığı’na saldırarak büroda bulunan Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’in de Suriye’de çatıştığı ortaya çıkmıştı.

Gencer’in sosyal medya hesabında, Suriye’de çekilmiş silahlı ve kamuflaj giyimli fotoğrafları vardı.

Onur Gencer, ifadesinde, 7 Ocak-8 Şubat 2020 tarihleri arasında Suriye’de Münbiç kırsalında askerlerle birlikte görev yaptığını ve bu görevi sırasında YPG tarafından kendisine suikast girişiminde bulunulduğunu iddia etmişti.

27 Aralık’ta Onur Gencer hakkında “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

- Advertisment -