Ana SayfaHaberlerGündemHırsız sanarak jandarmaya teslim ettiği kişi PKK’lı çıkan köylü, PKK tarafından öldürüldü

Hırsız sanarak jandarmaya teslim ettiği kişi PKK’lı çıkan köylü, PKK tarafından öldürüldü

Şırnak İdil’e bağlı Yavşan köyünde PKK’nın silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Abdullah Erçel’in, geçen ay yakalanan PKK’lı Selim Adıyaman’ı jandarmaya teslim eden köylüler arasında olduğu ortaya çıktı. Erçel ve yanında bulunan diğer kişiler köyde gizlenen Adıyaman’ı hırsız zannetmiş, yakalayarak jandarmaya teslim etmişti. PKK destekçisi hesaplar, bu anlarda çekilen bir videoyu paylaşarak Erçel ve yanında bulunanları hedef göstermişti.

Şırnak İdil’in Yavşan Köyü’nde yaşayan Abdullah Erçel, PKK’nın Pazar gecesi (23-24 Nisan) köye yaptığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Erçel, geçen ay “Harun Elbak” kod adlı PKK’lı Selim Adıyaman’ı köyde saklanırken yakalayarak güvenlik güçlerine teslim eden kişiler arasındaydı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gri kategoride aranan Adıyaman’ın yakalanışını sosyal medya hesabından “Kahraman jandarmamıza tebrikler” mesajıyla duyurmuştu.

Olayın aslı farklıydı: Erçel ve diğer köylüler hırsız zannederek yakaladıkları Adıyaman’ı, çağırdıkları jandarmaya teslim etmişti. Adıyaman’ın PKK’lı olduğu da jandarma tarafından gözaltına alınmasından sonra ortaya çıkmıştı.

Erçel ve o esnada yanında bulunan diğer kişilerin Adıyaman’ı yakaladıkları sırada çektikleri video bir ay önce sosyal medyada dolaşıma girdi.

Sosyal medyada birçok PKK destekçisi hesap, Erçel ve diğer şahısları hedef gösteren paylaşımlar yaptı.

Kimi haberlerde korucu olduğu yazılsa da, Yeniçağ’dan Ümit Karadağ yerel kaynaklara dayandırdığı yazısında, Erçel de dahil olmak üzere Adıyaman’ı yakalayan diğer isimlerin korucu değil sivil vatandaşlar olduğunu duyurdu.

- Advertisment -