Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | HSK Kararnamesi: Başsavcılığındaki yolsuzlukları HSK’ya şikayet eden...

ÖZEL HABER | HSK Kararnamesi: Başsavcılığındaki yolsuzlukları HSK’ya şikayet eden Anadolu CB Uçar kaldı ama yakın ekibi dağıtıldı. Dilan Polat savcısı Erzurum’a

HSK’nın Kış Kararnamesi çıktı. İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeki hakim ve savcıları HSK’ya mektupla şikayet eden İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar yerinde kaldı, ancak Uçar’a yakın üç savcının görev yerleri değiştirildi. Uçar’ın HSK’ya bildirdiği dosyaları toparlayan Başsavcı vekili Mesut Erdinç Bayhan, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne atandı. Diğer Başsavcı vekili Önder Yaman ise Bakırköy Cumhuriyet Savcısı oldu. Dilan Polat soruşturmasını yürüten savcı Gökalp Kökçü ise Erzurum’a gönderildi. Uçar’ın mektubunda şikayet ettiği İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı da yerinde kaldı.

HSK 1. Dairesi tarafından 2023 Yılı Adli ve İdari Yargıda Mazerete Dayalı Güz Kararnamesi yayımlandı. Kararnameyle 506 hakim ve savcının yeri değiştirildi.

HSK’ya gönderdiği mektupla, kendi görev yaptığı İstanbul Anadolu Adliyesi’nde para karşılığı erişim engelleme ve tahliye kararları verildiği iddialarını anlatan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar görevinde kaldı.

Ancak, Uçar’a yakınlıklarıyla bilinen; İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı vekilleri Önder Yaman ve Mesut Erdinç Bayhan ile birlikte Dilan-Engin Polat soruşturmasını yürüten savcı Gökalp Kökçü’nün görev yerleri değiştirildi.

Mesut Erdinç Bayhan, Anadolu Adliyesi’nden alındı

Mesut Erdinç Bayhan, Uçar’ın HSK’ya verdiği dilekçedeki şüpheli bulduğunu söylediği kararları savcılardan toplayarak Uçar’ın dilekçesine eklenmesini sağlayan isimdi. Uçar’ın dilekçesi sonucu açılan HSK soruşturması kapsamında açığa alınan Hakim Sidar Demiroğlu da dilekçesinde, Bayhan’la anlaşmazlıkları olduğunu ve hakkındaki iddiaların bu nedenle ortaya atıldığını söylemişti.

Bayhan, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

Dilan Polat soruşturmasının savcısı Erzurum’a

İstanbul Anadolu Başsavcı Vekilliği’nden alınan diğer isim Önder Yaman ise Bakırköy Cumhuriyet Savcısı olarak görevlendirildi.

Dilan-Engin Polat çiftinin tutuklandığı, yasadışı bahis paralarını aklama soruşturmasını yürüten Gökalp Kökçü’nün yeni görev yeri ise Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı oldu.

Uçar’ın mektubunda şikayet ettiği İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı ise yerinde kaldı.

Odasında avukatın pozlar verdiği savcı Adana’ya

Kararnameyle, İstanbul, Ankara ve İzmir’deki başsavcılar ve İsmail Uçar’ın şikayet ettiği İstanbul Adalet Komisyonu başkanı Bekir Altun yerinde kaldı. Anadolu Adliyesi Başsavcı vekilliklerine ise ikisi Çağlayan’dan üç yeni savcı atandı. Bu isimler; Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Aydın, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Yılmaz ve aynı adliyeden İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Yücel Ertaş.

Av. Buket Nurşah Tekışık’ın, Çağlayan Adliyesi’ndeki odasında çektirdiği fotoğrafları sosyal medyada “Ben asla kaybetmem ya kazanırım, ya öğrenirim” diyerek paylaştığı savcı Cihan Tanrıkulu da Adana Cumhuriyet Savcısı olarak görevlendirildi.

- Advertisment -