Ana SayfaHaberlerAnalizCHP’li Toprak: İstanbul, kurultayın provası değil

CHP’li Toprak: İstanbul, kurultayın provası değil

CHP’de 4-5 Kasım’da yapılacak kurultay öncesi partideki değişim hareketi ile genel merkez ekibinin desteklediği ‘yenilikçiler’ arasındaki tartışmalar, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nı Özgür Çelik’in kazanmasıyla yeni bir boyut kazandı.

26 ilçe başkanının ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteğiyle, CHP Genel Merkezi’nin adayı olarak bilinen Cemal Canpolat karşısında il başkanlığını kazanan Özgür Çelik’in bu başarısının arkasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na en yakın isimlerden İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak’ın da etkisi olduğu çok konuşuldu. Toprak’ın İstanbul İl Başkanlığı yarışında 70’e yakın delegeyi Özgür Çelik’e yönlendirdiği haberleri CHP kulislerinde en çok konuşulan konuların başında geliyor.

CHP İstanbul İl Kongresi’nden sonra Ankara’daki haftalık CHP meclis grup toplantısında tüm gözler Erdoğan Toprak’taydı.

Partideki değişim hareketi, İstanbul il başkanlığını Özgür Çelik’in kazanmasıyla birlikte 4-5 Kasım’daki kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında genel başkanlık için yarışacak Özgür Özel’in elinin güçlendiğini konuşuyordu.

Kılıçdaroğlu’nu destekleyen ‘yenilikçi ekip’ ise kurultayda Kılıçdaroğlu’nun kazanıp, güven tazeleyeceğinde ısrar ediyordu.

“Örgüt zaten kararını vermişti”

CHP meclis grup toplantısından sonra bir grup gazeteciyle biraraya gelen Erdoğan Toprak, CHP İstanbul Kongresi’nde çok sayıda delegenin sonradan kararını Özgür Çelik’ten yana değiştirdiğine dair iddiaları doğru bulmadığını söyledi.

Toprak “Örgüt zaten kararını vermişti. Önceden ne düşünüyorlarsa, onu yaptılar. Genç, parlak ve vizyonu olan bir siyasetçiyi, Özgür Çelik’i destekleyeceklerini daha önce açıklamışlardı. Kazanması da benim için sürpriz olmadı” dedi.

“İstanbul, kurultayın provası değil”

Toprak, İstanbul Kongresi’nde kazananın Özgür Çelik olmasıyla birlikte yapılan “İstanbul, kurultayın provası oldu. Değişimciler öne geçti” yorumlarına da katılmadığını söyledi:

“İstanbul, kurultayın provası değil. İstanbul başka, Ankara başka. İstanbul’un dinamikleri ile Ankara’nın dinamikleri birbirine karıştırılmamalı. İstanbul örgütünün kendi iç meselesiydi, İstanbul’daki seçim. Örgüt, Özgür Çelik’i seçti. -İstanbul, kurultay provası- diyerek de Özgür Çelik’i kurultaya kurban etmememiz, ateşe atmamamız gerekir.”

“Genel başkan değişikliğiyle değişim olmaz”

Erdoğan Toprak, CHP’de genel başkan değişikliğiyle değişim olmayacağını düşündüğünü de, CHP’nin asıl ihtiyacının “yurttaş odaklı program değişikliği” olduğunu dile getirdi:

“CHP’de yurttaş odaklı program değişikliğine ihtiyaç var. Bizim yeni politikalar üretmemiz gerekiyor. Yerel seçimden sonra genel başkanın da içinde olduğu program kurultayı yapmalıyız. Programımızı 20.yüzyılın gereklerine uygun hale getirmeliyiz. Sadece genel başkan değişikliğiyle değişim olmaz.”

- Advertisment -