Ana SayfaHaberlerKendisine dün akşamdan beri ulaşılamayan “Hudut Namustur” pankartını asanlardan Ahmet Ç. bulundu

Kendisine dün akşamdan beri ulaşılamayan “Hudut Namustur” pankartını asanlardan Ahmet Ç. bulundu

Dün (2 Eylül) akşam saatlerinden beri kendisine ulaşılamayan, “Hudut Namustur” pankartını asanlardan Ahmet Ç.’nin bulunduğu açıklandı. Haber, avukatı tarafından sosyal medyadan duyuruldu. Dün gece Ahmet Ç.’nin sosyal medya hesabından Buğra Kavuncu’yu suçladığı bir video paylaşılmıştı. Arkadaşları videonun baskı altında çekildiğini iddia ediyor.

İstanbul’un farklı yerlerinde “Hudut Namustur” pankartlarını asan 6 kişiden biri olan Ahmet Ç.’ye dün (2 Eylül) akşam saatlerinden beri ulaşılamıyordu. Avukatı Ali Gül bugün öğle saatlerinde sosyal medya hesabından Ahmet Ç.’ye ulaşıldığını, şu anda Ankara Emniyet’te olduğu bilgisini paylaştı.

Ahmet Ç.’nin, “Bir süre önce ‘hudut namustur’ yazılı bir pankart astım. Bana bu pankartı Buğra Kavuncu astırdı. Yanındakiler para ve başka şeyler vaat ettiler. Olaylar büyüyünce kullanıldığımı fark ettim ve kullanılmaktan pişman olduğum için bu videoyu çekiyorum” diye konuştuğu videonun yayımlanmasının ardından arkadaşları ve yakınları sosyal medya üzerinden Ahmet Ç.’nin alıkonulduğunu öne sürdüler, kendisine ulaşamadıklarını duyuran mesajlar paylaşarak, #AhmetNerede etiketiyle gündem oluşturdular.

Avukatı Ali Gül sosyal medyadan Ahmet Ç.’ye ulaşamadıklarını duyurarak emniyete başvuru yaptıklarını açıkladı.  

İlk video silinmiş

Sosyal medyada, bu video paylaşımından hemen önce aynı hesaptan aynı içerikte bir videonun daha paylaşılıp silindiği ve silinen videonun sonunda Ahmet Ç.’nin birine doğru baktığından şüphelenildiği dile getirildi.

Sosyal medyada konunun gündem olması üzerine yine “Vera Çakmak” hesabından “Sosyal medya trolleri benim tehdit edildiğimi yazıyor evet iyi partili trolleri tarafından tehdit ediliyorum ama fark etmez biz buradayız” mesajı paylaşıldı. Arkadaşları mesajın Ahmet Ç.’yi alıkoyanlarca atıldığını düşünüyor.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu sosyal medyadan açıklama yayımlayarak, pankartları kendisinin astırdığı iddiasını yalanlamış, Ahmet Ç.’nin bir an önce bulunmasını dilediğini söylemişti.

Aynı pankartı asanlardan Semir Yapıcı da geçtiğimiz günlerde evinin önünde saldırıya uğramıştı. Yapıcı’ya saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan Bahçelievler Ülkü Ocakları Başkanı Adem Sertdemir daha sonra yurtdışına çıkış yasağıyla serbest bırakılmıştı.

- Advertisment -