Ana SayfaHaberlerİki vakıf üniversitesi sözünü tutmadı: Zamma karşı öğrenciler isyanda

İki vakıf üniversitesi sözünü tutmadı: Zamma karşı öğrenciler isyanda

Beykent ve Doğuş üniversiteleri, 2018-2020 arasında kayıt yaptıran öğrencilerine üniversite hayatları boyunca yılda en fazla yüzde 5, 2021’de kayıt yaptıranlara ise en fazla yüzde 10 eğitim ücreti zammı olacağı sözünü vermişti. 2022-2023 öğrenim ücretlerini açıklayan her iki üniversitenin de bu sözü tutmadığı ve bazı bölümlerde yüzde 250’ye ulaşan zamlar yaptığı görüldü. Beykent ve Doğuş öğrencileri, sözünü tutmayan üniversite yönetimlerine karşı sosyal medyada isyan başlattı: “#beykentbizisömürme”, “#dogussözündedur”.

Vakıf üniversiteleri Beykent ve Doğuş, öğrencilerine kayıt yaptırdıkları zaman verilen eğitim gördükleri süre boyunca yıllık artış ücretinin yüzde 5’i aşmayacağı sözünü tutmayarak büyük zamlar yaptı.

Her iki üniversitede 2018-2020 arasında üniversite eğitimine başlayanlara yıllık artış ücreti için yüzde 5’i, 2021’de başlayanlara ise yüzde 10’u geçmeyeceğinin sözünü vermişti.

Beykent Üniversitesi’nin 2020-2021 öğretim yılı başında kendi internet sitesinden yaptığı duyuru.

Tıp Fakültesi’nde yüzde 65 zam

Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yüzde 25 burslu ücreti geçen sene 67 bin TL idi.

Bu sene ise yüzde 25 burslu Tıp Fakültesi’ne devam eden öğrencilerin taksitli yıllık ücreti yüzde 65 zamla 111 bin TL’ye ulaşmış durumda.

#Beykentbizisömürme, #Dogussözündedur

Sosyal medyada 2022-2023 eğitim sezonu için yeni açıklanan öğrenim ücretlerini paylaşan öğrenciler, bazı bölümlerde yüzde 250’ye kadar varan zamlar yapıldığını duyurdu.

Öğrenciler sosyal medyada #beykentbizisömürme, #dogussözündedur, #beykenttesoygunvar hashtag’leri açtı.

Her iki üniversitede internet sitelerinde ve birçok farklı tanıtım broşürü ile pankartında eğitim ücretleriyle ilgili vaadini duyurmuştu.

Beykent Üniversitesi’ne ait Beykent TV’de üniversitenin geçen seneki tanıtım döneminden bir haber.

- Advertisment -