Ana SayfaHaberlerİmamoğlu, “değişim” mesajlarını Kılıçdaroğlu’na anlatmak için Ankara’ya gidecek

İmamoğlu, “değişim” mesajlarını Kılıçdaroğlu’na anlatmak için Ankara’ya gidecek

Kılıçdaroğlu’nun A takımıyla yaptığı planlamaya göre Kılıçdaroğlu; sonbahardaki kurultayda güven tazeleyecek, partiyi Mart 2024’teki yerel seçimlere “birlik içinde ve güçlü şekilde” götürmek için çalışacak. Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerden sonra partide genel başkanlık koltuğunda oturmayacak. CHP’de genel başkanlık için adı geçen üç isim var: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel ve Oğuz Kaan Salıcı. İmamoğlu’nun seçimin hemen sonrasında verdiği “değişim” mesajlarının Kılıçdaroğlu’na karşı olmadığını doğrudan Kılıçdaroğlu’na anlatmak için hafta sonu Ankara’ya geleceği bilgisini paylaşan CHP kurmayları, bu görüşmede İmamoğlu’nun parti yönetiminde ve teşkilatlarda kimi değişikliklere gitmesini isteyebileceğini öngörüyor.

Hem parlamento hem de cumhurbaşkanlığı seçiminde istediği sonucu alamayan CHP’de “değişim sancısı” yaşanıyor. CHP’de seçim sonuçlarını partinin en yetkili karar organları olan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ile parti meclisinde (PM) ayrıntılarıyla değerlendirecek.

Hem parti yönetiminde hem de yönetim stratejisinde “değişim” isteğinin ağır bastığı CHP’de MYK toplantısı 1 Haziran günü (yarın) Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılacak. Seçim yenilgisinin ve 14 Mayıs seçimleri nedeniyle geçen yıl yapılmayan kurultay sürecinin değerlendirileceği toplantıda “partinin vitrini” olarak da bilinen MYK’da kapsamlı bir değişikliğe gidilmesi bekleniyor.

MYK’ya girecek isimler arasında Gökhan Günaydın, Aysu Bankoğlu, Orhan Sarıbal, Yunus Emre, Ali Mahir Başarır ve Gökhan Zeybek sayılıyor. Kılıçdaroğlu,  MYK’dan kimleri tasfiye edeceğini seçim yenilgisine ilişkin görüşlerden oluşturacağı karneye göre belirleyeceği belirtiliyor.

CHP meclis grubu da değişiyor

CHP MYK’sı değişirken, meclis grubu da değişim yaşayacak. CHP meclis grubu cumartesi günü toplanarak yeni grup yönetimini belirleyecek.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yeni dönemde milletvekili olmadığı için CHP’nin meclis grup başkanı da olamayacak. Bu göreve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in gelmesi bekleniyor.

Grup başkanvekillerinden Engin Altay yeni dönemde bu görevi sürdürmek istemediğinden, diğer grup başkanvekili Engin Özkoç da vekil olmadığından CHP grup başkanvekilleri de yenilenmiş olacak. Grup başkanvekilliği için genel başkan yardımcıları Ali Öztunç, Murat Emir, Zeynel Emre, Murat Bakan, Bülent Tezcan başvuruda bulundu.

İmamoğlu Ankara’ya geliyor

28 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından İstanbul’u Fetih kutlamaları etkinliği için çektiği video mesajında “Değişmeyen tek şey değişimdir” mesajı veren, etkinlikte yaptığı konuşmada da “Ben zaten yoldaydım, şimdi o yolda daha hızlanacağım dedim. Keşke, bugün her şey yolunda olsa, keşke bugün milyonlarca kişi mutlu olsaydı. O yolda daha hızlı koşacağım” diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na karşı bir genel başkanlık bayrağı açıp açmadığı CHP’de büyük tartışma konusu.

Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlıktan istifa etmeyeceğini, Temmuz 2023’e ertelenen kurultayın eylül, ekim aylarında mutlaka yapılacağını anlatan CHP kurmayları İmamoğlu’nun bu kurultayda Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkmayacağını söylüyor.

Kılıçdaroğlu’nun A takımıyla yaptığı planlamaya göre Kılıçdaroğlu; sonbahardaki kurultayda güven tazeleyecek, partiyi Mart 2024’teki yerel seçimlere “birlik içinde ve güçlü şekilde” götürmek için çalışacak. Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerden sonra partide genel başkanlık koltuğunda oturmayacak. CHP’de genel başkanlık için adı geçen üç isim var: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel ve Oğuz Kaan Salıcı. Bu isimlerin dışında da; örneğin İlhan Cihaner’in genel başkanlık için çalışma yürütebileceği söyleniyor.

İmamoğlu’nun seçimin hemen sonrasında verdiği “değişim” mesajlarının Kılıçdaroğlu’na karşı olmadığını doğrudan Kılıçdaroğlu’na anlatmak için hafta sonu Ankara’ya geleceği bilgisini paylaşan CHP kurmayları, bu görüşmede İmamoğlu’nun parti yönetiminde ve teşkilatlarda kimi değişikliklere gitmesini isteyebileceğini öngörüyor. Bu öngörülerin başında da; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un görevden alınması öne çıkıyor.

Parti meclisi ile il başkanları toplantısı da var

Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi’ni de 3 Haziran Cumartesi günü toplayacak. Seçim sonuçları ile kurultay sürecini bu toplantının yanısıra CHP il başkanlarıyla da değerlendirecek Kılıçdaroğlu’nun parti tabanına ve kamuoyuna “Hedefimiz yerel seçimler. Belediyelerde güçleneceğiz” mesajı vermesi bekleniyor

- Advertisment -