Ana SayfaHaberlerİmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na ‘değişim’ çıkışı: Değişimi tartışmayan söylemde yokum

İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na ‘değişim’ çıkışı: Değişimi tartışmayan söylemde yokum

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı İmamoğlu, partide “ihanet” tartışması başlatan zoom krizinin ardından ilk kez biraraya geldi. Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da CHP’li belediye başkanları ile buluşmasına katılan İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında “değişim” tartışması yaşandı. İmamoğlu’nun partiyle ilgili tartışmaların kamuoyu önünde yapılmasını istemeyen Kılıçdaroğlu’na “Eğer partide değişimi tartışmayacaksak, ben bu söylemde yokum” çıkışında bulunduğu öğrenildi. İmamoğlu’nu “Beni yanlış anladınız” sözleriyle sakinleştirmeye çalışan Kılıçdaroğlu, toplantıya katılan belediye başkanlarına “İttifak yokmuş gibi çalışmamız gerekiyor” mesajı verdiği belirtildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında CHP Genel Merkezi’nde yapılan belediye başkanları toplantısına CHP’li 257 belediye başkanı katılırken, 36 belediye başkanı ise mazeret bildirerek toplantıda olmamayı tercih etti.

Toplantı öncesi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, disipline sevkedildiği için toplantıya davet edilmediğini duyurdu.

Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarıyla toplantısı 4 saat sürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin üst düzey isimleriyle yaptığı “değişim” konulu video toplantısının partide başlattığı “ihanet” tartışmasına karşın toplantıya katıldı.

Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin “ihanet” olarak değerlendirmesine karşın videolu toplantıyı “doğal ve normal” olarak savunan İmamoğlu’nun belediye başkanları toplantısına partinin arka kapısından girip, arka kapısından çıkarak görüntü vermemek istemesi dikkat çekti.

“İttifak kurulmayacakmış gibi çalışın”

Toplantının açılışını CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun toplantıda yaptığı konuşmada belediye başkanlarından başka bir partiyle ittifak kurulmayacakmış gibi çalışmalarını istediği öğrenildi. Toplantıya katılan kimi belediye başkanları, Kılıçdaroğlu’nun bu mesajını şöyle özetledi:

“İttifak kurmayacakmış gibi hareket etmemizde fayda var. İttifakın gündeme gelmesi durumunda ittifak yapılacak illerde bizim için daha avantajlı konuma geçeriz.”

Kılıçdaroğlu’nun toplantıda belediye başkanlarından önümüzdeki süreçte projelerini kamuoyuyla daha çok paylaşmalarını, bu paylaşımları iktidarın engellerine nasıl takıldıklarını da anlatarak yapmalarını istediği belirtiliyor.

“Zoom toplantısı etikti”

Toplantıda İmamoğlu da konuştu. CHP’nin üst düzey isimleriyle yaptığı video toplantısı konusunu kendisi toplantı gündemine taşıyan İmamoğlu’nun, “toplantıyı sızdırandan hesap sorulmalı” isteğini şu sözlerle dile getirdiği öğrenildi:

“Toplantımız etik dışı değerlendirilemez. Biz meselelerimizi aile içinde konuşuyoruz Toplantının etik dışı olduğu yorumlarına katılmıyorum. Asıl etik olmayan toplantının sızdırılmış olması. Biz bir aileyiz ve bu toplantıyı kim sızdırdıysa ondan hesap sorulmalı.”

“Belediye başkanları kendi işini yapmalı”

Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında zoom toplantısının yarattığı gerilim üzerinden tartışma yaşandığını da doğrulayan kimi belediye başkanları, ikilinin “değişim” konusunda aynı şeyi düşünmediğini aralarında yaşanan diyaloglara dayanarak anlatıyor. O diyaloglarda öne çıkan bölümler şöyle:

“-Kılıçdaroğlu: Partiyle ilgili konular partide konuşulmalı, parti dışında değil.

-İmamoğlu: Eğer partide değişimi tartışmayacaksak, ben bu söylemde yokum. Değişimi tartışmalıyız. Siyaset yapıyoruz, değişimi konuşmak durumundayız.

-Kılıçdaroğlu: Beni yanlış anlıyorsunuz. Ben kimseye siyaset yapmayın demiyorum. Benim dediğim; belediye başkanlarının kendi işlerini yapması, kendi işlerine odaklanması. “

Toplantıya katılan belediye başkanlarından birçoğu İmamoğlu’nun topluma değişim mesajı verilmedikçe CHP’nin başka yenilgiler alacağı mesajını da verdiğini söylüyor.

- Advertisment -