Ana SayfaHaberlerİngiliz konsolos, kedi ‘pati’siyle TSK’nın ‘Pençe’ harekâtlarına subliminal mesaj mı verdi?

İngiliz konsolos, kedi ‘pati’siyle TSK’nın ‘Pençe’ harekâtlarına subliminal mesaj mı verdi?

İngiltere’nin eski İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, Instagram hesabından Türkiye’de görevde olduğu dönemde kedisini gösteren bir fotoğrafı paylaştı. Fotoğrafta, masanın üstünde PKK’nın Dağlıca baskınını “Tarifsiz Acı 16 şehit” manşetiyle duyuran 8 Ekim 2015 tarihli Hürriyet gazetesi de görülüyordu. Hürriyet, paylaşımı “Hayırdır Mr. Turner” başlığıyla bugünkü manşetine taşıdı ve Turner’ın kedi patili gönderiyle TSK’nın “Pençe” adlı harekâtlarına subliminal mesaj vermiş olabileceğini öne sürdü.

Hürriyet, İngiltere’nin eski İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner’in Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımı “Hayırdır Mr. Turner” başlığıyla bugünkü manşetine taşıdı.

Turner, Hürriyet’in manşetine konu olan Instagram gönderisinde, İstanbul Başkonsolosu olarak görev yaptığı 2016’da çektiği, kedisini gösteren bir fotoğrafı paylaşmıştı. Fotoğrafın altında da şu not vardı: “2016’da kedim Troy ile İstanbul’da kahvaltı ederken. Masanın üzerine çıkmasına izin verilmiyordu, o da sadece ön patilerini yerleştirmiş. Zeki #kedi.”

Turner’ın paylaşımındaki fotoğrafta 8 Eylül 2015 tarihli Hürriyet Gazetesi ve gazetenin iki gün önceki PKK’nın Dağlıca baskını için attığı “Tarifsiz acı 16 şehit” manşeti de görülüyor.

Hürriyet bugünkü (22 Aralık) manşetinde, Turner’ın kedisi Troy’un fotoğrafını yedi yıl önceki Hürriyet manşeti de görülecek şekilde paylaşmasını “subliminal mesaj” olarak yorumladı.

‘Kedi patisi, TSK’nın pençesine bir gönderme olabilir’ şüphesi

Nilgün Tekfidan Gümüş imzalı manşet haberin metninde ‘patili mesaj’ın Pençe Harekâtı’na gönderme olabileceğiyle ilgili şu yorum yer aldı:

“Türkiye’nin kuzey Irak’ta PKK’ya yönelik Pençe-Kilit Harekâtının sürdüğü, yine kuzey Suriye’de PKK’ya karşı operasyon hazırlığı yaptığı bir dönemde paylaşım subliminal bir mesaj mı var diye de dikkat çekiyor. ‘Pati’li mesajla güncel Pençe Harekâtı’na bir gönderme mi yapılıyor? Bunu da bilmiyoruz. Sadece faraziye.”

Sıklıkla eski fotoğraflar paylaşıyor

Hürriyet’in “Pençe Harekâtı’na karşı ‘pati’li sübliminal mesaj olabileceği” endişesiyle manşetten kamuoyunu uyardığı fotoğrafı Leigh Turner’ın, “Leigh in Motion” (Leigh hareket halindeyken) etiketiyle yaptığı 170’inci paylaşım olarak işaretlediği görülüyor.

Turner, farklı tarihlerde yaşadığı birçok anısını “#leighinmotion” etiketiyle paylaşıyor.

Bu etiketle paylaştığı gönderiler arasında farklı ülkelerde diplomat olarak görev yaptığı yıllardan fotoğraflar yer aldığı gibi gençlik anılarından fotoğraflar da yer alabiliyor.

https://www.instagram.com/p/CmMV07ksiKL/

https://www.instagram.com/p/Ck_Wm3UMTUO/

https://www.instagram.com/p/ClOw98wsUAI/

https://www.instagram.com/p/ChFiJmUrFLJ/

Turner’ın “İstanbul’u sevmek için nedenler” albümündeki fotoğraflar

2012-2016 yılları arasında İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu olarak görev yapan Turner’ın Instagram hesabında ayrıca #reasonstoloveİstanbul (İstanbul’u sevmek için nedenler) etiketiyle İstanbul’dan fotoğrafların olduğu 660 farklı gönderi paylaştığı görülüyor.

https://www.instagram.com/p/Clb9SPigEac/

https://www.instagram.com/p/BTgzzkbgfEW/

https://www.instagram.com/p/BdYRmRPgrsE/

https://www.instagram.com/p/BTjGFD4gobk/

İstanbul’da geçen polisiye romanı var

Aynı zamanda polisiye roman yazarı olan Turner’ın İstanbul’da geçen “Palladium” adlı bir romanı da var.

Palladium’da, İngiltere dış istihbarat teşkilatı MI6’in eski ajanı John Savage karakteri, sevgilisi arkeoloji profesörü Elif Mutlu’yu kaçıran ve koruyucu güçleri olan “Palladium” tılsımını ele geçiren silahlı kişilere karşı mücadele ediyor.

- Advertisment -