Ana SayfaHaberlerDünyaİngiliz tatilcilerin gıda zehirlenmesi geçirdiği iddia edilen Rixos Sungate Hotel: “Soruşturma başlattık”

İngiliz tatilcilerin gıda zehirlenmesi geçirdiği iddia edilen Rixos Sungate Hotel: “Soruşturma başlattık”

İngiltere medyasında, Nisan ayından bu yana Antalya’daki Rixos Sungate Hotel’de tatil yapan 30’un üzerinde İngiliz turistin gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanelik olduğu iddia edilmişti. Rixos Sungate Hotel, iddiaları araştırmak için soruşturma başlattığını açıkladı: “Bu iddiaları ciddiye alıyoruz, çünkü misafirlerimizin güvenliği ve memnuniyeti bizim için en önemli konudur."

Almanya’nın önde gelen turizm acentelerinden TUI aracılığıyla Antalya’daki Rixos Sungate Hotel’de tatil yapan 30’un üzerinde İngiltere vatandaşı turist, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelik olmuştu.

Türkiye’den İngiltere’ye döndükten sonra da rahatsızlıkları süren ve hastaneye giden kişilerden bazılarında “Salmonella” bakterisi teşhis edildiği iddia edilmişti.

https://www.dailymail.co.uk/news/exclusive/article-12161029/Children-scared-eat-Brits-hospitalised-Turkish-resort.html

Otelde kalan yüzden fazla turisti temsil ettiği belirtilen “Irwin Mitchell” hukuk firmasından avukat Jatinder Paul, konuyla ilgili hukuki süreç başlatabileceklerini açıkladı.

İddiaların hedefindeki Rixos Sungate Hotel, olayla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı.

Rixos Sungate Hotel’den yapılan açıklama şöyle:

Rixos Sungate’de son zamanlarda yaşandığı iddia edilen gıda zehirlenmesi olaylarıyla ilgili medya haberlerinin farkındayız. Bu iddiaları ciddiye alıyoruz, çünkü misafirlerimizin güvenliği ve memnuniyeti bizim için en önemli konudur.

Otelde konaklarken herhangi bir hastalıktan etkilenen misafirlerimizin yaşadığı rahatsızlıktan dolayı son derece üzüntü duyuyoruz. Her sezon 70.000’den fazla misafir ağırlayan otelimiz, 15 Mart 2023’ten bu yana 18.000’den fazla kişiyi ağırladı. Kendini iyi hissetmeyen misafirlerimiz için otelin sağlık merkezinde hizmet verdik.

Personelimizin sağlık değerlendirmeleri de dahil olmak üzere olaylarla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattık ve otel içinde herhangi bir sorun tespit etmedik. Misafirlerimizin, ISO 2000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’ne uygun şekilde en yüksek sağlık, gıda güvenliği ve hijyen standartlarını uyguladığımız konusunda şüphesi olmasın.Misafirlerimizin bize olan güvenini biliyoruz ve onların sağlığını korumak adına taahhüdümüzü yerine getirmeye devam edeceğiz.

- Advertisment -