Ana SayfaHaberlerDünyaHelikopterin enkazı bulundu: İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan öldü

Helikopterin enkazı bulundu: İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan öldü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin içinde olduğu helikopter, İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletinde kaza yaptı. İran Kızılayı Başkanı Pir-Hüseyin Kolivand, "Düşen helikopterin bulunduğu yerin bulunmasının ardından yaşam belirtisine rastlanmadı" dedi. Ülkede 50 gün içerisinde Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, kazadan saatler önce İran-Azerbaycan sınırında Azerbaycab Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile buluşup, ortak baraj açılışı yapmıştı.

Reisi ve beraberindekiler üç helikopterle Tebriz’e doğru uçtu. İki helikopter Tebriz’e ulaşırken, Reisi’nin helikopteri yoğun sis yüzünden kayboldu.
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, helikopter kazasında yaşamını yitirdiği kesinleşti.


Reisi’nin bulunduğu helikopter, zorlu hava koşulları nedeniyle Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık arazide kaza yaptı. Helikopterde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan, Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim ve Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve pilot vardı. Kazada kurtulan olmadı. Helikopter, Doğu Azerbaycan eyaletindeki dağlık arazide kaza yaptı. Reisi, ortak baraj açılışı nedeniyle bölgeye gitmişti. 


İranlı yetkililer helikopterde bulunan Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın kazada hayatını kaybettiğini açıkladı.
Uzun süre helikopter enkazına ulaşılamadı ve Türk Akıncı TİHA’sı İran arama ekiplerine enkazı bulmaları için en önemli desteği verdi.


Ölen Cumhurbaşkanı Reisi’nin yerine, İran Anayasası’nın 131. Maddesi’ne göre, Birinci Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Muhbir gecici olarak görevi devraldı. Maddeye göre ülkede 50 gün içinde de seçimler yapılması gerekiyor.

- Advertisment -