Ana SayfaHaberlerİran ve ABD, bu kez yeşil sahada karşı karşıya gelecek

İran ve ABD, bu kez yeşil sahada karşı karşıya gelecek

Katar’da gerçekleşen 2022 Dünya Kupası’nda B Grubu’nda mücadele eden İran ve ABD, bugün (29 Kasım) Al Thumama Stadı’nda karşı karşıya gelecek.

TSİ 22.00’de başlayacak olan müsabaka öncesinde İran 3 puanla grupta ikinci sırada yer alırken, ABD ise 2 puanla İran’ın ardından üçüncü sırada yer alıyor.

İspanyol hakem Antonio Mateu’nun yöneteceği maçta kazanan takım bir üst tura çıkarken, diğerini ise turnuva dışına itmiş olacak. Beraberlik halinde ise İngiltere-Galler maçının sonucu önem kazanacak.

İran 1998’de ABD’yi yenmişti

İran ve ABD, daha önce sadece bir kez yeşil sahalarda karşı karşıya gelmişti. 1998 Dünya Kupası’nda Lyon’un Gerland Stadı’nda oynanan grup maçında İran, ABD’yi 2-1’lik skorla devirmişti

Maç öncesi sosyal medyada bayrak krizi

Öte yandan, dikkatleri üzerine çeken maç öncesinde sosyal medya üzerinden bir ‘bayrak’ krizi yaşandı.

ABD takımı bir Twitter gönderisinde, İslam Cumhuriyeti amblemi olmayan, üzerinde oynanmış bir İran ulusal bayrağı içeren grafik yayınladı.

İran Futbol Federasyonu, ABD Futbol Milli Takımı’nın sosyal medya paylaşımlarında, İran bayrağındaki İslam Cumhuriyeti ambleminin kullanılmaması nedeniyle FIFA’ya şikayette bulundu. 

- Advertisment -