İsrail askerleri dün Filistin’in Ramallah kentindeki 7 insan hakları derneğinin ofisini bastı, dernek belgelerine, bilgisayarlarına, çalışanların telefonlarına el koydu. Askerler ayrıca ofisteki tost makinesi, çöp kovası, masa gibi eşyaları da beraberinde götürdü. İsrail, ofisleri basılan Al Haq, Addameer, Filistin-Uluslasrarası Çocuk Savunması, Tarım İş Komiteleri Birliği ve Filistinli Kadın Komiteleri Birliği derneklerini Ekim 2021’de terör örgütü ilan etmiş, bu dernekleri fonlayan, bu derneklerle proje yürüten Avrupa ülkeleri ve BM ise kararı şiddetle kınamıştı.
Dernekler her ne kadar karara itiraz etse de yargı süreci devam ediyor ve devlet yetkilileri mahkeme süreçlerinde sundukları delillerin devlet sırrı olduğunu iddia ediyor. Dernekler kendilerine yöneltilen suçlamaları öğrenemiyor, savunma yapmakta zorlanıyor.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.