Ana SayfaHaberlerDünyaİsrail medyası: Erdoğan, Türkiye’de yaşayan Hamas yöneticilerinden ülkeden ayrılmalarını istedi

İsrail medyası: Erdoğan, Türkiye’de yaşayan Hamas yöneticilerinden ülkeden ayrılmalarını istedi

İsrail basınında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de yaşayan Hamas mensuplarından ülkeden ayrılmalarını istediğini öne süren haberler yayımlandı.  

İlk haber İsrail’de yayın yapan Kanal 12 televizyonunda yer aldı. Haberde, bu adımın Türkiye-İsrail ilişkilerindeki normalleşme adımlarını hızlandırmak için atılmış olabileceği yorumu da yapıldı.

Jerusalem Post yazarı Herb Keinon sosyal medya hesabından Kanal 12’nin iddiasını duyurarak, “Eğer doğruysa, nihayet Erdoğan’ın İsrail ile ilişkileri geliştirmek konusunda samimi olduğuna dair somut bir işaret” dedi.

Keinon, Türkiye ile ilişkilerde atacağı adımlar konusunda İsrail’in her durumda dikkatli hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Demokrasileri Savunma Vakfı’nda (FDD) araştırmacı olarak görev yapan Jonathan Schanzer de iddiayı paylaşarak, “Bu konuda şüpheciyim ama takip edilmesi gereken ilginç bir gelişme” dedi.

Yakın zamanda Türkiye ve İsrail ilişkilerinde başlayan normalleşme adımları sırasında analistler, İsrail’in Türkiye ile normalleşme adımlarının hızlanması için gerekli koşul olan Türkiye’nin Hamas’a tavır alması hususunda bir değişiklik olmadığını hatırlatan yorumlar yapmıştı.

- Advertisment -