Ana SayfaHaberlerDünyaİsrail, Nakba sırasında öldürülen Filistinlileri anlatan diziye tepkili: “Netflix yalancı ve iftiracı”

İsrail, Nakba sırasında öldürülen Filistinlileri anlatan diziye tepkili: “Netflix yalancı ve iftiracı”

İsrail’de hükümeti yetkilileri, Netflix’te yayımlanan “Farha” filmine tepki gösterdi. Farha, İsrail’in bağımsızlığını ilan ettiği ve yaklaşık 700 bin Filistinlinin sürgün edildiği veya öldürüldüğü Nakba günlerinde ailesi radikal Yahudiler tarafından katledilen bir kızın hikâyesini anlatıyor.

Netflix, 2021 yapımı “Farha” filmini sitesine ekledi. Farha, ailesi İsrail’in kuruluşu sırasında katledilen 14 yaşındaki bir kızın hikâyesini anlatıyor. Kız çocuğu filmde, evleri radikal Yahudiler tarafından basıldığı sırada babası tarafından evin bodrumuna kilitlenmiş, böylece bütün ailesi katledilirken hayatta kalmayı başarmış bir karakter olarak yer alıyor.

İsrail Maliye Bakanı Avigdor Lieberman filmin siteye eklenmesi üzerine Netflix’e tepki gösterdi ve filmi yayımlayan salonlara artık devlet desteği verilmeyeceğini açıkladı: “Netflix’in İsrail askerlerine karşı yalanlarla dolu, nefret kışkırtıcı bir içeriği yayımlaması çılgınca…”

İsrail Kültür Bakanı Hili Tropper da Farha filminin yalan ve iftiralarla dolu olduğunu, filmin İsrail’deki sinema salonlarında gösterilmesinin utanç verici olduğunu söyledi.

Filmin fragmanı Youtube’da da yayımlandı:

https://www.youtube.com/watch?v=3STq43E2HcU

- Advertisment -