Ana SayfaHaberlerİsrail: “Sevgi dolu yorumları için Türk takipçilerimize teşekkür ederiz”

İsrail: “Sevgi dolu yorumları için Türk takipçilerimize teşekkür ederiz”

İsrail devleti, Türkiye ve İsrail’in karşılıklı olarak büyükelçi atama kararına Türk sosyal medya kullanıcılarından gelen tebrik mesajlarına resmî Twitter hesabından teşekkür etti. İsrail’e destek mesajlarında seküler ve Arap karşıtı vurgular öne çıktı: “Türkiye halkı Filistin'e karşı İsrail'i destekliyor”, “Modern Türk insanı Yahudi cemaatinin yanında”, “İsrail bölgedeki Türk devletlerine en faydalı devlet. Ülke Arap hayranlığından bir kurtulsa görecek”, “Her zaman senin tarafındayım. Kutsal topraklara selamlar. Hava Nageela.”

Türkiye ve İsrail’in karşılıklı olarak yeniden büyükelçi atayacakları haberi, Türkiye’den seküler sosyal medya kullanıcılarını sevindirdi.

İsrail devletinin resmi Twitter hesabı ve İsrail Türkiye Büyükelçiliği’nin 2010’da açılmış olan Twitter hesabı “Türkiye’den gelen güzel yorumlar” için teşekkür mesajları paylaştı.

Sosyal medyada Türkiye-İsrail ilişkilerinin iyileşmesinden memnuniyet duyan paylaşımlarda Araplar ve diğer Ortadoğu toplumlarına karşı negatif tutumların başat  bir motivasyon olduğu dikkat çekiyor.

İlişkilerin Filistin ve diğer Müslüman ülkeler nedeniyle bozulduğunu savunan sosyal medya kullanıcıları İsrail ile Türkiye’nin Ortadoğu’daki en önemli müttefikler olduğunu ileri sürdü.

İsrail’in Türkiye’nin en iyi müttefiki olduğunu söyleyenlerin argümanları arasında Azerbaycan-İsrail ilişkilerinin yakınlığı da vardı.

Paylaşımlardan bazıları:

“Aramızdaki ilişkiler Filistin yüzünden kötüydü. Türkiye halkı Filistin’e karşı İsrail’i destekliyor”

“Atatürk’ün vefatında yollar Yahudi Türklerin düğmeleriyle dolmuştu”

“İsrail bölgedeki Türk devletlerine en faydalı devlet. Ülke Arap hayranlığından bir kurtulsa görecek ama…”

“Ermenistan’a karşı Azerbaycan’ı, Rusya’ya karşı Ukrayna’yı desteklediğiniz için teşekkür ederiz. Ortadoğu Arapların toprağı olamaz! Birlikte güçlü olacağız”

“Modern Türk insanı Yahudi cemaatinin yanındadır”

“Senin durumunda haklı olduğundan bir an bile şüphe duymadım. Her zaman senin tarafındayım. Kutsal topraklara selamlar. Hava Nageela”

“Bugün Türkiye’de Arapları sevenler, geçmişte Mustafa Kemal’e saldıran Arap aşıkların torunlarıdır. İsrail’i dost olarak görüyoruz. Filistin bizi ilgilendirmiyor”

https://twitter.com/aoocokkritik/status/1559926538417618945?s=20&t=BCfnZBuqjsTpqbVJVNMYEw
- Advertisment -