Ana SayfaHaberlerİstanbul’daki turnuvada 138 yıllık Ermeni Lisesi’nin öğrencilerine böyle bağırdılar: “Mülteciler dışarı”

İstanbul’daki turnuvada 138 yıllık Ermeni Lisesi’nin öğrencilerine böyle bağırdılar: “Mülteciler dışarı”

1886 yılından bu yana İstanbul’da eğitim hayatına devam eden Getronagan Ermeni Okulu’nun futbol takımı turnuvada İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile karşı karşıya geldi. Maç sırsında tribünlerden Ermeni okulunun takımına yönelik “Mülteciler dışarı” sloganları yükseldi. Irkçı slogan öğretmenler ve yetkililerin araya girmesi ve uyarısıyla sona erdi.

Beyoğlu Anadolu Lisesi’nin düzenlediği okullar arası bir spor turnuvasında dün (11 Haziran) Özel Getronagan Ermeni Lisesi öğrencilerinin İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yaptığı futbol maçı sırasında izleyiciler “mülteciler dışarı” sloganı attı.

Agos Gazetesi’nde yer alan habere göre, öğretmenlerin ve yetkililerin uyarısıyla sloganlar kesildi ve takımlar turnuvaya devam etti. Getronagan Lisesi yetkilileri, takımın final maçı oynayacağını belirtti.

Beyoğlu Anadolu Lisesi’nin düzenlediği okullar arası bir spor turnuvasında Getronagan Ermeni Lisesi öğrencilerinin İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yaptığı futbol maçı sırasında izleyicilerden “Mülteciler dışarı” gibi ırkçı sloganlar geldi.

Agos gazetesinin haberine göre Öğretmenlerin ve yetkililerin anında uyarısıyla sloganlar kesildi

Turnuvada okullar, futbol, basketbol ve voleybol dallarında yarışıyor.

Maçlar İTÜ Ayazağa Tesisleri’nde oynanıyor.

- Advertisment -