Ana SayfaHaberlerİYİ Parti ittifaka kapıyı açık bıraktı: “Sürecin yönetiminde parti başkanlık divanımız yetkilendirilmiştir”

İYİ Parti ittifaka kapıyı açık bıraktı: “Sürecin yönetiminde parti başkanlık divanımız yetkilendirilmiştir”

İYİ Parti’nin yerel seçim stratejisini belirmek amacıyla toplanan İYİ Parti GİK toplantısının ardından konuşan parti sözcüsü Kürşad Zorlu: "31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Türkiye genelinde 81 il ve ilçelerde partimizin kendi adaylarının teşkilatlarımızın görüşlerini yanı sıra her seçim çevresinde aday adaylarımıza yönelik halkın eğilim ve tercihlerinin dikkate alınarak tespit edilmesine karar verilmiş olup sürecin yönetiminde parti başkanlık divanımız yetkilendirilmiştir." İYİ Parti'nin tutumuyla ilgili açıklama yapan Mansur Yavaş: "Köprülerin altından çok sular geçer."

İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun (GİK) partinin yerel seçimlerdeki stratejisini belirlemek amacıyla toplantı yaptı.

Parti sözcüsü Kürşad Zorlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Türkiye genelinde 81 il ve ilçelerde partimizin kendi adaylarının, teşkilatlarımızın görüşlerinin yanı sıra her seçim çevresinde aday adaylarımıza yönelik halkın eğilim ve tercihlerinin dikkate alınarak tespit edilmesine karar verilmiş olup sürecin yönetiminde parti başkanlık divanımız yetkilendirilmiştir.”

İstanbul ve Ankara’da CHP’nin adaylarının desteklenip desteklenmeyeceğine ilişkin soruya Zorlu, “Metni okumak istedim. Bu metni birlikte oluşturduk. Farklı açılardan değerlendirmeler oldu ama bahsettiğiniz tüm kişi ve tartışmalardan azade bir şekilde metni okuduğunuzda her şey çok net. İnşallah İYİ Parti yerel seçimlerin parlayan yıldızı olacak” cevabını verdi.

Kararın yüksek ölçüde oy çokluğu ile alındığını ifade erden Zorlu, “CHP’ye tüm kapılar kapandı mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bu sorular Türk siyasetine ne kadar zorlu bir dönemeçten geçtiğimizin işareti. Biz bu ittifaklar mekanizmasıyla Türk Milleti’nin kıskaç siyasetine alınmasına karşıyız. Biz bu yolculuğu onların desteğiyle yapacağımıza inanıyoruz. Şu anda odaklandığımız şey kendi adaylarımızı ülke genelinde belirleyerek milletimizin karşısına çıkabilmek.”

Yavaş: “Köprülerin altından çok sular geçer”

Gazeteci Saygı Öztürk, Sözcü TV canlı yayınında seçimle ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la görüştüğünü söyledi ve Yavaş’ın İYİ Parti’nin tutumuyla ilgili ilk açıklamasını aktardı.

Öztürk şunları söyledi:

“‘İYİ Parti bir karar aldı ve her ilde kendi adaylarıyla seçime katılacaklarını ifade etti’ diye sorduğumda Yavaş, ‘Hayırlı olsun haklarıdır her siyasi partinin ayrı isimlerle katılması haklarıdır’ dedi.

‘Seçimlere daha bir süre var bu süre içerisinde kararlarda bir değişiklik yaşanabilir mi? biliyorsunuz siyasette 24 saat bile çok önemlidir’ dedim böyle bir hatırlatmada bulundum.

Kendisi de ‘Köprülerin altından o dönemde çok sular geçer kararlar değişir mi değişmez mi o dönemde göreceğiz’ dedi ve şunu ifade etti ‘Biz de seçime katılacağız ve ben halkımın sağduyusuna, kararına inanıyorum’ dedi.”

- Advertisment -