Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | İYİ Parti Milletvekili Subaşı: “İmamoğlu ve Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı tartışmalarının...

ÖZEL HABER | İYİ Parti Milletvekili Subaşı: “İmamoğlu ve Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı tartışmalarının merkezinde yer alması faydalı olmadı”

Serbestiyet’e konuşan İYİ Parti Milletvekili Hasan Subaşı: “Kemal Bey temkinli ve ölçülü bir lider olarak bu konuda kararlı bir duruş sergileyeceğini göstermişti. Bütün bunlara rağmen son günlere kadar İmamoğlu’nun ve Yavaş’ın ‘biz aday gösterilirsek talibiz’ tavrının belirsizlik ve kafa karışıklığına neden olduğu siyaseti de etkilediğinden söz etmek yanlış olmayacaktır. Henüz görev süreleri dolmamış ve mensubu oldukları partinin de bu görevlerini bırakarak cumhurbaşkanı adayı olmasına olumlu bakmadıkları bilinen iki başkanın adının cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarının merkezinde yer alması faydalı olmadı.”

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, İYİ parti lideri Meral Akşener’in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanlığı adaylığına önermesi sonrası Altılı Masa’da yaşanan kriz hakkında Serbestiyet’e konuştu.

Subaşı, basına yaptığı açıklamasında Yavaş ve İmamoğlu’na yaptığı eleştiriyle ilgili sorumuz üzerine şunları söyledi:

“İmamoğlu ve Yavaş iktidarda olan büyükşehir belediyelerini yıllardan sonra muhalefete kazandırdı. Her iki başkan da araya pandeminin de girdiği zorlu süreçlerde başarılı belediye başkanlığı performansı sergiledi.

“Henüz görev süreleri dolmamış ve mensubu oldukları partinin de bu görevlerini bırakarak cumhurbaşkanı adayı olmasına olumlu bakmadıkları bilinen iki başkanın adının cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarının merkezinde yer alması faydalı olmadı.

“Üstelik CHP’nin adayının Kemal Kılıçdaroğlu olacağı uzun zamandır belliydi. Kılıçdaroğlu’nun 2021’de meclis bütçe konuşmasında, AKP sıralarından gelen sataşma üzerine; ‘kim demiş aday olamayacağımı’ diyerek bu konuda önemli bir imada bulunmuştu. Kılıçdaroğlu’nun konuşması üzerine CHP’li milletvekilleri ayağa kalkarak alkışlamıştı.

“Kemal Bey temkinli ve ölçülü bir lider olarak bu konuda kararlı bir duruş sergileyeceğini göstermişti. Son dönemde CHP kurullarının karar ve yetkilendirmeleri ile de durum netleşmişti.

“Bütün bunlara rağmen son günlere kadar İmamoğlu’nun ve Yavaş’ın konuyla ilgili sorulara ‘Altılı Masa’nın kararı belirleyici olacaktır’ şeklinde karşılıklar vermeleri, ‘biz aday gösterilirsek talibiz’ anlamına geldiği de topluma verilen incelikli mesajlardı. 

“Başkanların bu tavrının belirsizlik ve kafa karışıklığına neden olduğu, siyaseti de etkilediğinden söz etmek yanlış olmayacaktır.”

“Kılıçdaroğlu’nun aday olması doğal; halkın isteği Altılı Masa olarak devam edilmesi”

Subaşı, T24’e şöyle konuşmuştu:

“6’lı masa değerli bir birliktelikti. Partimin masada olmamasından üzüntü duyarım çünkü ülkemiz için çok gerekli olan ortak akıl ve demokrasiyi yeniden yeşertmek ve başarılı olmak o yolla mümkün olacaktır.

“Ana muhalefet partisi genel başkanı sayın Kılıçdaroğlu’nun aday olması doğaldır ve tecrübesini bu yolla ülkeye yeniden bir rejim inşası için hasretmek isteği, haklı ve bilinen bir gerçeklikti. 

“Buna rağmen Belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun son günlere kadar adaylık konusunda ucu açık mesajlarını sürdürmüş olmaları da farklı beklentilere ve zihin karışıklığına neden olmuştur. 

“Orta yerdeki sorunlar aşılamaz değildir. Bugüne kadar çok zorlu bir süreci aşan liderlerin Altılı Masa olarak yoluna devam etmesi, halkın büyük çoğunluğunun dileğidir.”

- Advertisment -