Ana SayfaÖZEL HABERİyi Parti’de bugün: Ahmet Zeki Üçok görevden alındı

İyi Parti’de bugün: Ahmet Zeki Üçok görevden alındı

Yolsuzluk iddialarının gündemden düşmediği, partideki kopuşların ve görevden almaların sürdüğü İyi Parti’de genel başkan Meral Akşener, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı, emekli hakim Ahmet Zeki Üçok’u da görevden aldı. Görevden alındığına dair bildirimde bulunulmadan önce Serbestiyet’e konuşan Üçok, “Henüz resmiyet kazanmadı ama görevden alındığım benim de kulağıma geldi” dedi. Üçok, İyi Parti’de CHP’yle işbirliğini savunan ekipte yer alırken, partinin son GİK toplantısında bu işbirliğinin önemini göstermek için hazırladığı haritalarla gündeme gelmişti.

İstifaların, görevden almaların, yolsuzluk ve kumpas iddialarının son bulmadığı İyi Parti’de bugün de, genel başkan Meral Akşener’e en yakın isimlerden, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı, emekli hakim Ahmet Zeki Üçok görevden alındı.

Üçok, görevden alınma kararı kendisine bildirilmeden önce Serbestiyet’in “Görevden alındınız mı? Alındığınıza dair bilgiler var” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Görevden alındığım benim de kulağıma geldi ancak henüz resmiyet kazanmadı. İyi Parti’de divan üyelerini seçme yetkisi genel başkanda olduğu gibi, görevden alma yetkisi de genel başkandadır. Genel başkanın takdiridir her şey.”

Ahmet Zeki Üçok, İyi Parti Genel İdare Kurulu’nun (GİK) CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in işbirliği teklifini oylamak için yaptığı toplantıda işbirliğini savunan ekibin içinde yer almıştı.

İşbirliğinin İyi Parti’ye kazandıracağına dair haritalı bir sunum hazırlığı yapan ancak bu sunumu yapamayan Üçok, haritaları basına sızdırmak ve parti disiplinine uymamakla suçlanmıştı. Üçok, o haritalar, GİK’te yaşananlar ve sonrasında kendisine partiden gelen suçlamalarla ilgili de şöyle dedi:

“Partinin CHP’yle işbirliği yapması durumunda nasıl kazanacağına ilişkin haritalı sunumumu daha önce genel başkanımız Meral Akşener’e yaptım. Kendisi de bana bu sunumu GİK’te yapmamı söylemişti. Ancak GİK toplantısında sadece sözlü anlatım yapmamı ve haritalı sunumdan vazgeçmemi istedi.

CHP’yle işbirliğini savunuyorum ama GİK’te işbirliğinin reddine karar verildi. Bu karara da saygı duyuyorum. Ben bu haritalı çalışmaları üç gündür yapmıyorum. Çevremdeki arkadaşlarımla aylardır yapıyorum. Bu bilinmiyormuş gibi GİK sonrasında bana şık olmayan, yakışıksız eleştirilerle yaklaşıldı. Bu, böyle olmaz. Böyle olmamalıydı.”

Bugün İYİ Parti’den istifa eden Toplumsal Politikalar Başkanı Ece Güner’e Üçok’un yerine Adalet ve Hukuk İşleri Başkanlığı teklif edildiği ama Güner’in kabul etmediği öğrenildi.

- Advertisment -