Ana SayfaHaberlerİYİ Parti’den DEVA Partisi’ne komşu ziyareti

İYİ Parti’den DEVA Partisi’ne komşu ziyareti

Ankara’da birbirine komşu iki parti arasında hayırlı olsun ziyareti vardı bugün. 

İYİ Parti lideri Meral Akşener, parti genel merkez binasının paralel sokağında geçen ay açılan DEVA Partisi genel merkezinde Ali Babacan’ı ziyaret etti. 

İki liderin görüşmesinde İYİ Parti’den Genel Sekreter Uğur Poyraz, Gençlik Kolları Başkanı Berna Sukas ve TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ile DEVA Partisi’nden Genel Sekreter Sadullah Ergin ve Kurumsal İletişim Başkanı Sanem Oktar hazır bulundu.  

Akşener’in Babacan’a ilk sorusu, “Zeynep Hanım (Ali Babacan’ın eşi) nasıl?” oldu. Ardından Sadullah Ergin’e dönen Akşener, “Sayın bakanımı maskeli tanıyamadım, kilo vermişsiniz” dedi.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Akşener ile Babacan basının karşısına birlikte geçti.

Hayırlı olsun ziyareti

İlk sözü alan Ali Babacan şunları söyledi:

“Yeni yerimize hayırlı olsun ziyaretiydi bu. Heyetler halinde görüşmemizi yaptık. Partimizin teşkilatlanmasıyla ilgili, temel alanlardaki politikalarıyla ilgili bilgiler sundum. Daha sonra ülkemizin meselelerini değerlendirdik. Gerçekten Türkiye her anlamda zor dönemlerden geçiyor. Ülkemiz çok daha iyisine layık. Çok daha iyi bir yönetime layık. Her alanda sorunlar gittikçe büyüyor. Ülkemizin geleceği için çalışmak zorundayız. 84 milyon vatandaşımız siyasetten çözüm bekliyor, istiyor.” 

“Dış politikayı konuştuk”

Akşener ise şöyle konuştu: 

“Komşu olduk biz, bir hayırlı olsun ziyareti yaptık. DEVA ile ilgili hep nasıl karşılıyorsunuz diye sordular. Ben de çok olumlu karşılıyorum, siyasette rekabet artı seçmen üzerindeki çalışma iştiyakını getireceği için çok olumlu buluyorum, demiştim. Hem tekrar hayırlı olsun, hem başarılar dilemek için buradayız. Karşılıklı olarak partilerimizin kuruluş aşamasında yaşadıklarını birbirimizle paylaştık. Memleket meselesini ve dış politikada olan biteni tahlil ettik. Misafirperverlik için teşekkür ediyorum, hayırlı olsun ve başarılar dilerim.”

“Biz hiçbir partinin genel başkanına parmak sallamadık”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Geleceğin temeli Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle atılmıştır. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem özlemleri boşuna bir taleptir” sözlerine ilişkin bir soru üzerine Akşener şunları söyledi:

“Biz hiçbir partinin genel başkanına bugüne kadar ita amirliği yapmadık, parmak da sallamadık. Dolayısıyla sayın Bahçeli elbette Türkiye’ye dair görüşlerini anlatma hakkına sahiptir, saygı duyuyoruz. Bu konuda söyleyecek bir şeyim yok.” 

Babacan ise Bahçeli’nin kendisiyle ilgili “ekonomide felaket tellallığı yapması küresel tefecilerin, IMF’ci bir kafanın, teslimiyetçi bir zihniyetin sipariş eleştirileridir” sözlerine şu karşılığı verdi:

“O tarz bir üsluba cevap vermeye olumlu bakmıyoruz. Vatandaşlarımızın sorunlarını iyi tahlil ve analizle meşgulüz. Halkımızın gerçekten hissettiği sorunlar nedir diye bakıyoruz ve bu sorunlara çözüm üretmenin gayreti içerisindeyiz.”

- Advertisment -