Ana SayfaHaberlerDünyaKabil Havalimanı’ndaki Afganlar neden bebeklerini askerlere uzatıyor?

Kabil Havalimanı’ndaki Afganlar neden bebeklerini askerlere uzatıyor?

Taliban yönetimindeki Afganistan’dan kaçmak için günlerdir Kabil havalimanında bekleyen Afganların askerlere uzattığı bebek görüntüleri “kurtulsun diye bebeklerinden vazgeçtikleri” şeklinde yorumlandı ama gerçek böyle değildi. ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü John Kirby, görüntülerdeki hasta bebeğin tedavi edilmesi amacıyla askerlere teslim edildiğini ve tedavisi sonrasında yeniden ailesinin yanına döndüğünü açıkladı. Her ülkenin medyası havalimanındaki kendi askerlerinin izdiham sırasında ailelerinden ayrı düşen veya yüksek sıcaklık, sağlık problemleri yüzünden askerlerin bulunduğu korumalı tarafa alınan Afganistanlı bebeklerle ilgilenirkenki görüntülerini yayımlıyor.

Dünya medyasında geniş yer alan, duvarın üzerinden askerlere teslim edilen bebekle ilgili ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü John Kirby, hasta olan bebeğin tedavi edilmesi amacıyla askerlere teslim edildiğini ve tedavisi sonrasında yeniden ailesinin yanına döndüğünü söyledi.

ABD birimlerinin sayfalarından ABD’li askerlerin havalimanının etrafında bekleyenler arasında bulunan bebekler ve küçük çocuklarla ilgilendiği görülen başka fotoğrafları yayımlandı.

İzdiham sırasında ailesinden ayrı düşen 2 aylık Hadiya bebek ise Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından bulundu. Ailesine ulaşılana kadar Türkiye askerlerinin beslenmesi ve temizliğiyle ilgilendiği Hadiya, güvenli noktada babasına teslim edildi.

İzdiham sırasında ezilme tehlikesi geçiren çocukların duvarın üzerinden verildiği anlarda NATO Barış Gücü’nde görevli Azerbaycan askerlerinin çocukları teslim alıp, güvenli tarafa aldığı anlar görülüyor.

Havalimanının dışındaki kalabalığın arasında görülen bir bebeğin, İngiltereli askerlerce sıcak havadan etkilenmemesi için ailesiyle birlikte havalimanının içine götürüldüğü anlar da kameralara yansıdı.

Kabil’den Norveç’e giden uçaklarda Norveçli askerlerin kucağında yolculuk yapan bebeklerin fotoğrafları da sosyal medyaya yansıdı.

- Advertisment -