Ana SayfaHaberler“Kaçırılan asker ve polislerle ilgili 7 soru önergesinden 6’sına yanıt verilmedi”

“Kaçırılan asker ve polislerle ilgili 7 soru önergesinden 6’sına yanıt verilmedi”

Fotoğraf 2 Ekim 2017 gününden. PKK tarafından kaçırılan polis ve askerlerin aileleri, o gün TBMM’de çocuklarının kurtarılması için CHP’li milletvekilleriyle ortak basın toplantısı düzenlemişti. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, PKK’nın kaçırdığı ve Gara’da şehit ettiği aralarında asker ve polislerin de olduğu 13 kişi ile ilgili Aralık 2016’dan bu yana Başbakan, İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın yanıtlaması istemiyle yedi ayrı soru önergesi verdiğini, bunlardan sadece bir tanesine yanıt alabildiğini söyledi: “Boş naraları bırakın, yıllardır neredeydiniz”

Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde, PKK tarafından yıllar önce kaçırılan ve aralarında asker ve polislerin de bulunduğu 13 vatandaş katledilmiş olarak bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Aralık 2016’dan bu yana Başbakan, İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın yanıtlaması istemiyle yedi ayrı soru önergesi verdiğini fakat bunlardan sadece birine yanıt alabildiğini ifade etti.

Bakan; kaçırılan asker ve polislerle ilgili ilk soru önergesini dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’a yöneltti. “Teröristlerce kaçırılan asker ve polislerimizin, terör örgütlerinin elinden kurtarılması için hükümet ne gibi çalışmalar yapmaktadır” diye sordu. Yanıt alamadı.

Bakan, Temmuz 2017 tarihli ikinci önergesinde, yine dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’a, aynı soruyu yöneltti, yine yanıt alamadı.

Üçüncü önergesini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve dönemin Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’ye yöneltti. Murat Bakan, “Ailelerin yardım çağrılarına neden sessizsiniz” diye sordu, yine yanıt gelmedi.

Bakan, paylaşımlarında; kaçırılan asker ve polislerin aileleri ile birlikte Ekim 2017’de Meclis’te basın toplantısı düzenlediklerini de anımsattı. Basın toplantısında kaçırılan askerlerden Müslüm Altıntaş’ın annesi Songül Altıntaş, ailelerin seslerinin duyulmasını ve evlatlarının bırakılmasını istemiş, astsubay Semih Özbey’in babası Gürsel Özbey ise 27 aydır her gün öldüklerini ve artık sabredemediklerini söyleyerek, devletten adım atmasını istemişti.

Bakan, beşinci önergesini Şubat 2018’de yine dönemin Başbakanı Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdi. “Ne yapıyorsunuz” diye sordu, yine yanıt alamadı.

Altıncı soru önergesini Ekim 2018’de Hulusi Akar’ın yanıtlaması istemiyle verdi. “Aradan bunca ay geçmesine rağmen, ailelerine kavuşmamasının sebebi nedir” diye sordu. Akar, bu soruya cevabı tek cümle ile “Terör örgütleriyle mücadeleye yönelik keşif, gözetleme ve operasyonel faaliyetler azım ve kararlılıkla devam etmektedir” oldu.

CHP’li Bakan, son önergesini ise bu hafta başında vermişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, kaçırılan polis ve askerlerin durumunu sordu.

Tüm bu önergeleri tek tek paylaşımına ekleyen CHP’li Bakan, şunları söyledi:

“Bu çocukların ailelerinin hepsini tanıyorum. Sağ salim yurtlarına, evlerine dönsünler, ailelerine kavuşsunlar diye yıllardır mücadele ediyorum. Boş naraları bir kenara bırakın da yıllardır niçin hiçbir şey yapmadınız, bunun hesabını verin. Yıllardır aileler ile birlikte bağırıyoruz. Neredeydiniz?”

- Advertisment -