Ana SayfaHaberlerDünyaKadirov'dan Papa'ya tepki: "Dinimizi bilmiyorsun, utan, Müslümanlıkta tövbe eden affedilir"

Kadirov’dan Papa’ya tepki: “Dinimizi bilmiyorsun, utan, Müslümanlıkta tövbe eden affedilir”

Çeçenistan lideri Kadirov, Ukrayna’da savaşan Çeçen birliklerinin ‘acımasızlığından’ söz eden Papa Francis’e tepki gösterdi. Kadirov, “Müslümanların düşmana karşı tutumlarını bilmediği için dünya çapında bir dini şahsiyetin utanması gerekir. Her Müslüman, tövbe eden düşmanın tamamen affedilmesi gerektiğini bilir” dedi.

Kadirov’dan önce Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova Papa’nın açıklamalarına tepki göstererek bu yorumu “gerçeğin saptırılması” olarak nitelendirmişti. Zakharova, Papa’nın açıklamalarının artık “Rus düşmanlığı”nı geçtiğini söylemiş, “Bu bir sapkınlık, hangi seviyeye geldiğini bile bilmiyorum” diye konuşmuştu.

Papa açıklamasında, “Ukrayna derken şehit olan insanlardan bahsediyorum. Şehit olanlarınız varsa onlara eziyet edenleriniz de var. Ukrayna’dan bahsettiğimde vahşetten bahsediyorum çünkü orada savaşan askerlerin vahşeti hakkında pek çok bilgim var. Esas olarak, belki de en acımasız olanlar, Rusya’dan oraya yollanan ancak Çeçenler, Buryatlar vb. gibi Rus geleneğine bağlı olmayanlardır” demişti.

- Advertisment -