Ana SayfaHaberlerKani Torun’un kızına mevlit okutacağı cami için önce ‘uygun’ denmiş, Torun’un kim...

Kani Torun’un kızına mevlit okutacağı cami için önce ‘uygun’ denmiş, Torun’un kim olduğu anlaşılınca cami ‘tadilata’ girmiş

Gelecek Partili Kani Torun’un, hayatını kaybeden kızının kırkı için okutacağı hatim engellendi. Serbestiyet’e konuşan Kani Torun: “Müftü isim sorunca benim olduğumu söylemiş çocuğum. Ne iş yaptığımı vs. sormuş müftü. Yarım saat sonra tekrar arayıp, ‘efendim orası tadilatta’ demiş. Çocuğum da ‘daha yarım saat önce oradaydım, tadilat yok’ demiş ama izin vermemişler.’’ Diyanet İşleri Başkanlığı ise söz konusu iddiayı yalanladı.

Gelecek Partisi Genel Sekreteri, eski Somali büyükelçisi Kani Torun’un 29 yaşındaki kızı Hatice Torun, kanser tedavisi gördüğü Londra’da geçtiğimiz Aralık ayının sonunda hayatını kaybetti.

Torun ailesi, kızlarının kırkı için Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki bir camide hafta sonu mevlit okutmak istedi. Yenimahalle Müftülüğü önce Torun’un danışmanına istenen caminin uygun olduğunu söyledi, fakat sonra tadilat gerekçesiyle izin geri çekildi. 

Kani Torun, yaşananları Serbestiyet’e şöyle anlattı:

“Hatim okutup peşinden yemek verecektik. İmam, ‘Tamam, sorun yok fakat usulen bir müftülüğe de haber verin’ demiş. Müftü isim sorunca benim adımı vermiş çocuğum. Ne iş yaptığımı vs. sormuş müftü. Yarım saat sonra tekrar arayıp, ‘efendim orası tadilatta’ demiş. Çocuğum da ‘daha yarım saat önce oradaydım, tadilat yok’ demiş ama izin vermemişler. Bunu yapan, Ankara-Yenimahalle müftüsü.’’

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu İletişim Başkan Yardımcısı Yavuz Değirmenci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla olaya tepki gösterdi:

“Bu ülkede her türlü rezilliği yaşadık böylesi muhtemelen ilk kez yaşandı. Gn Sekreterimiz @torunkani beyfendinin kızı genç yaşta vefat etmişti. Kırkıncı günü için bir camide hatim okunacaktı. Müftü araya girerek caminin kullanılmasını engelledi. Hepinize yazıklar olsun!!!”

“Camilerin de mi sahibi oldular?”

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan da yaşananlara tepki gösterdi. “Bunlar her makamın sahibi oldular, camilerin de mi sahibi oldular” ifadelerini kullanan Gelecek Partili Özcan tepkisini şu sözlerle sürdürdü:

“Her makamın sahibi oldunuz anladık, her yere çöktünüz anladık da camiye de mi çöktünüz? Böyle bir ahlaksızlık olur mu? Sonra da ‘bunlar gelecek bize bedel ödetecek’ diyorlar. Bunun bedeli nasıl ödenmeyecek? Nasıl bir müftü bunun bedelini ödemeyecek? Bir insan çocuğunu kaybetmiş. Onun çocuğunun kırkını yapmayı siyasi durumuna bağlayan bir adamla mücadele etmeyeceğiz de ne yapacağız?”

Diyanet İşleri Başkanlığı, söz konusu iddiayı yalanladı. Açıklamada, “Bir siyasi parti yöneticisinin vefat eden kızı için Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bir camide hatim programına izin verilmediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.” denildi.

Diyanet’ten yapılan açıklama şöyle:

”Bir siyasi parti yöneticisinin vefat eden kızı için Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bir camide hatim programına izin verilmediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Sayın Kani Torun’un vefat eden kızı için Mevlana Gençlik Merkezi’nde hatim programı talepleri kendisinin sekreteri tarafından ilçe müftümüze iletilmiştir.

İlçe müftümüz, okullara ara verilmesiyle birlikte gençlik merkezinin tadilata girdiğini kendilerine iletmiş, aynı alanda bulunan Mevlana Camii’nde hatim programını düzenleyebileceklerini ve cami dışında da her türlü ikramın yapılabileceğini belirtmişlerdir.

Bu görüşmenin ardından müftülüğümüze hatim programıyla ilgili herhangi bir talep ulaşmamıştır.

Görüldüğü üzere, müftülüğümüzün camide hatim programına izin vermediği iddiası tamamen gerçek dışıdır.

Acı bir olay üzerinden oluşturulan bu algının karşısında herkesi sağduyulu olmaya davet eder; vefat eden kardeşimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

- Advertisment -