Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu İstanbul adayları için konuştu: İkisine de aynı mesafedeyim

Kılıçdaroğlu İstanbul adayları için konuştu: İkisine de aynı mesafedeyim

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan parti meclisinde (PM)38.olağan kurultayın 4-5 Kasım’da yapılması kararlaştırıldı. PM’de, tüzük kurultayının da 25-26 Kasım’da yapılmasına ilişkin tavsiye kararı alındı. Kılıçdaroğlu PM’de 8 Ekim’de İstanbul İl Başkanlığı için yarışacak Özgür Çelik ve Cemal Canpolat ile yaptığı görüşmeleri de anlattı: İkisiyle de görüştüm. İkisine de eşit mesafedeyim.

CHP’de 38.Olağan Kurultay’ın ne zaman yapılacağına ilişkin tartışmalar son buldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan parti meclisinde (PM) genel başkanlık yarışının yapılacağı, yeni PM üyelerinin belirleneceği kurultayın 4-5 Kasım tarihlerinde yapılması oy birliğiyle karara bağlandı. PM, tüzük kurultayının da 25-26 Kasım’da yapılmasına ilişkin bir tavsiye kararını da oybirliğiyle aldı.

PM’nin gündemini CHP’deki “değişimci-yenikçi” tartışmasının ilçe ve il kongrelerindeki yansımaları, genel başkanlığa adaylığını ilan eden Özgür Özel’in meclis grup başkanlığı görevini sürdürmesi, kurultay ve tüzük tartışmaları, İstanbul İl Başkanlığı için yaşanan çekişmeler oluşturdu.

Kılıçdaroğlu; Burcu Köksal için disiplin talebini geri çevirdi

PM’de Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal’ın disipline sevkedilmesi yönündeki talebini birkaç kez dile getirdi. Ancak Baltacı’nın bu talebi karşılık bulmadı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Ben de Afyon’da yaşananlardan çok rahatsızım ama bugün burada bu konuyu açmayalım. Bunu konuşmayalım” dedi.

Burcu Köksal, Afyonkarahisar’daki kongrenin başlayacağı sırada Hasan Baltacı ile CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in oturduğu masaya doğru yürümüş ve Baltacı’ya “Sen beni telefonda tehdit edemezsin. Telefonda söylediklerini burada da söyleyeceksin. Beni Afyon’dan AKP kazıyamadı, sen hiç kazıyamazsın” diye çıkışmıştı. Bu çıkışın üstüne yaşanan gerginlikte Köksal baygınlık geçirmişti.

İstanbul’a “eşit mesafeli” yaklaşım

Kılıçdaroğlu, 8 Ekim’de İstanbul İl Başkanlığı için yapılacak kongrede yarışacak iki adayla ilgili yaptığı görüşmeler hakkında da PM’ye bilgi verdi.

Değişim hareketinin adayı Özgür Çelik ile CHP Genel Merkezi’nin adayı Cemal Canpolat’la da CHP Genel Merkezi’nde ayrı ayrı görüşen, fotoğraf veren Kılıçdaroğlu iki adaya da eşit mesafede yaklaştığının bilinmesini istedi:

“İki adayla, aynı yerde, aynı fotoğrafı verdim. İkisine de aynı mesajı paylaşmaları gerektiğini söyledim. İkisine de eşit mesafedeyim. Ben kongrenin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasından yanayım.”

Özgür Özel tartışması

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını ilan eden CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in istifa etmesi gerektiği yönündeki değerlendirmeleri PM’ye taşıdı. Yıldız, “Özgür Özel’in istifa etmemesi CHP’ye zarar veriyor” dese de, PM’nin birçok üyesi “Genel başkan yardımcıları kongreleri arıyor, müdahalede bulunuyor. Asıl böylesi zararlar konuşulmalı” diyerek Yıldız’a karşı çıktı.

Kılıçdaroğlu, PM toplantısını kongrelerin sağlıklı bir şekilde tamamlanması için herkese sorumluluk düştüğünü söyleyerek bitirdi.

- Advertisment -