Ana SayfaHaberlerAnalizKılıçdaroğlu sakin güç olmanın sırrını paylaşmadı: “Önemli olan tartışmaları sonuca bağlamaktır”

Kılıçdaroğlu sakin güç olmanın sırrını paylaşmadı: “Önemli olan tartışmaları sonuca bağlamaktır”

Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu özellikle İyi Parti lideri Meral Akşener’le yaşanan gerilimde sakinliğini nasıl koruduğuna ilişkin sorulara sadece gülümseyerek yanıt veriyor. Kılıçdaroğlu, “Tartışmak doğaldır. Önemli olan tartışmaları sonuca bağlamaktır” diyor. Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi de bir plan dahilinde ziyaret etmesi için hazırlıklar yapılıyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kendisini Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adaylığına götüren süreçte sakinliğini nasıl koruduğuna ilişkin gazetecilerin ısrarlı sorularını gülümseyerek geçiştiriyor. Onun bu gülümseyen tavrının üzerine üzerine giden ve “sırrınız nedir” sorularını üst üste soran gazetecilere yanıtı “Tartışmak doğaldır. Önemli olan tartışmaları sonuca bağlamaktır” oluyor.  

Kılıçdaroğlu, seçim kampanyasına başlamadan önce TBMM’de yaptığı grup toplantısının ardından meclisteki makam odasında gazetecilerle sohbet etti.

“Nasılsınız” sorusuna “İyiyim, çok iyiyim” yanıtı veren Kılıçdaroğlu, İyi Parti lideri Meral Akşener’le yaşanan gerilimlerde sakinliğini koruduğu, Türkiye’de değişimi sağlamak için bu sakinliğinden asla ödün vermeyeceği mesajı verdi.

Genel başkanlığı bırakmıyor

Kılıçdaroğlu, TBMM Grup toplantısında milletvekilleriyle “son kez” birlikte olduğuna dair ifadesinin CHP genel başkanlığı görevini bıraktığı şeklinde yorumlanmasının yanlış olduğunu söyledi. “Bundan böyle grup toplantılarını, seçime kadar farklı yerlerde halkımızla yapacağım. Çiftçilerle, kadınlarla yapacağım” diyen Kılıçdaroğlu, CHP genel başkanlığı görevini cumhurbaşkanı seçilene kadar sürdüreceğini söyledi.

Önce deprem bölgesi sonra HDP

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın adayı olduktan sonra ilk iş olarak deprem bölgesine gideceğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun ziyaretine depremin merkez üssü Kahramanmaraş’tan başlaması ve burada önce Elbistan’da halkla buluşması bekleniyor:

“4. kez deprem bölgesinde olacağım. Kimsenin, evleri yıkılanlardan 5 kuruş istemeye hakkı yok. Bu yıkımın sorumlusu vatandaş değil. Kamu sorumluluğunu bilmeli. Bunlar konuşulacak, konuşmaya devam edeceğim.”

Millet İttifakı’nın “Halil İbrahim sofrası” prensibiyle hareket edeceğini, sofrayı genişletmek için elinden geleni yapacağı mesajı veren Kılıçdaroğlu’nun deprem bölgesini ziyaretinden sonra HDP’yi de ziyaret etmesi bekleniyor.

Ziyaretin çok doğal karşılanmasını isteyen CHP yönetimi, “Bir cumhurbaşkanı adayının her partiyle temasının olması çok doğal, mecliste grubu bulunan HDP’yle görüşmesi de en doğal gelişmedir” diyor.

- Advertisment -