Ana SayfaHaberlerGündemKılıçdaroğlu “Vakit kaybetmeden kurultaya gidelim” dedi

Kılıçdaroğlu “Vakit kaybetmeden kurultaya gidelim” dedi

Parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde istediği sonucu alamayan CHP’de, “yönetimde ve stratejide değişim” hedefli toplantı maratonu başladı. Partisinin A takımı olarak bilinen MYK toplantısından önce İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu ile görüşen CHP lideri Kılıçdaroğlu, MYK’dan sonra İmamoğlu ile biraraya geldi. Seçim sonuçlarını tüm yönleriyle değerlendiren Kılıçdaroğlu’nun parti yönetimine “CHP’yi iyi günlere birlikte taşıyacağız” mesajıyla “Vakit kaybetmeden kurultaya gidelim” talimatı verdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci turda kaybeden, parlamento seçiminde de altı partiyle kurduğu Millet İttifakı olarak Cumhur İttifakı’nın gerisinde kalan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bundan sonra izleyeceği hangi kadrolarla ve hangi stratejilerle yola devam edeceğini CHP’nin tüm yetkili kişi ve kurullarıyla birlikte kararlaştırmak için ilk toplantıları yapmaya başladı. 

Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı CHP Genel Merkezi’nde toplandı. Toplantı öncesinde genel merkezde İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’yla yaklaşık 40 dakika görüşen Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için yürütülen kampanya, Millet İttifakı içindeki partilerin sahadaki çalışma performansı konularında Kaftancıoğlu’nun görüşlerini aldı. 

Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir süredir ortak hareket etmediği siyaset kulislerinde sık sık konuşulan Kaftancıoğlu’yla, İmamoğlu’ndan ayrı görüşmesi dikkat çekti. 

MYK üyeleri Kılıçdaroğlu’na istifaları sundu

Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu görüşmesinin ardından MYK üyeleriyle tam beş saat süren bir toplantı yaptı. Her seçim sonrasında olduğu gibi MYK üyeleri Kılıçdaroğlu’naistifalarını sözlü olarak sunarken, Kılıçdaroğlu da bu istifaları kabul etti. 

CHP genel başkan yardımcılarından Fethi Açıkel MYK’da; seçimlerin siyasi sonuçları, ittifakların Türkiye genelinde aldığı ya da kaybettiği oy dağılımı üzerine sunum yaparken, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik de seçim güvenliği ve Millet İttifakı işbirliğindeki CHP’nin yürüttüğü çalışmalar hakkında sunum yaptı. 

MYK’da kapsamlı değişiklik bekleniyor 

CHP’nin yeni MYK’sında Kılıçdaroğlu’nun kapsamlı bir değişikliğe gidebileceği ihtimaline dikkat çeken CHP kurmayları, yeni MYK’nın 3 Haziran cumartesi günü yapılacak Parti Meclisi toplantısı sonrası açıklanacağını söylüyor. MYK’nın cumartesi akşamı ya da pazar günü açıklanması mümkün. 

“Vakit kaybetmeden kurultaya gidelim” 

MYK toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarına “En erken ne zaman kurultaya gidebiliriz, bunun çalışmasını vakit kaybetmeden yapın” talimatı verdiği öğrenildi. Böylelikle; parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle geçen yıl yapılmayıp, bu yıla ertelenen kurultay için Kılıçdaroğlu harekete geçmiş oldu. MYK’da CHP 38. Olağan kurultay takviminin başlatıldığını vurgulayan CHP kurmayları, kurultayın sonbaharda (Eylül ya da Ekim’de) toplanabileceğini söylüyor. 

Kılıçdaroğlu’nun MYK’da CHP’yi “daha iyi günlere birlikte taşıyalım” vurgusunu sık sık yaptığı belirtiliyor. CHP kurmayları Kılıçdaroğlu’nun kurultayda genel başkan olarak partinin başında kalacağını, Mart 2024’teki yerel seçimlerden sonra partide değişimin önünü tamamen açacağını öngörüyor. 

İmamoğlu da “değişim” dedi 

Kılıçdaroğlu, MYK toplantısından sonra yine parti genel merkezinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. Seçimler sonrasında “sonuçlardan endişeli ve kaygılı” olduğunu dile getirirken “Değişmeyen tek şey değişimdir” mesajıyla Kılıçdaroğlu’na karşı bayrak açabileceği konuşulan İmamoğlu, “değişim” çağrısının Kılıçdaroğlu’na karşı olmadığını bu görüşmede dile getirdiği belirtiliyor. 

Kılıçdaroğlu, yarın (2 Haziran) saat 11’de milletvekillerini CHP Genel Merkezi’nde toplayıp, basına kapalı grup toplantısı yapacak. Milletvekillerinin seçim değerlendirmelerini alacak Kılıçdaroğlu, il başkanlarıyla da biraraya gelecek.  

- Advertisment -