Ana SayfaHaberlerKıyamet, Akşam Grubu yüzünden mi yaklaşıyor?

Kıyamet, Akşam Grubu yüzünden mi yaklaşıyor?

Akşam Grubu tesettürlü kadınlardan oluşan bir müzik grubu. Grubun kurucuları kadın kadına eğlenmenin ve sanat yapmanın da mümkün olduğuna dikkat çekmek, ayrıştırıcı değil birleştirici olmak ve kadınları güçlendirmek istediklerini söylüyorlar. Ebubekir Sofuoğlu gibi muhafazakarlar tarafından kıyamet alameti olarak görülürlerken, bazı sekülerler tarafından ise sadece kadınlara konserler vermeleri sebebiyle eleştiriliyorlar.

Akşam Grubu tesettürlü kadınlardan oluşan bir müzik grubu. 2016 yılında Sümeyra Öztürk, Zeynep Betük Akyıldız ve Nisa Bulut tarafından kurulmuş. Opera, rap, rock, klasik müzik gibi birçok türden müzik yapıyor, çeşitli şehirlerde bir çok mekanda kadınlara özel konserler veriyorlar ve oldukça ilgi görüyorlar. Ayrıca her konser öncesinde seyircilerden de sosyal medyada paylaşım yaparlarken vokal kısımlarını paylaşmamalarını rica ediyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi’nde Akşam Grubu kurucularından Zeynep Betül Akyıldız’ın konseri vardı. BURA’nın (Boğaziçi Üniversiteliler Derneği) organize ettiği konser, üniversite içerisindeki kimi gruplar tarafından kadınlara yönelik olması sebebiyle eleştirilmişti.

Akyıldız gelen tepkilere sahneden şöyle cevap vermişti:

“Konserimiz olacağını duyunca üniversitede bir kısım çok mutlu olmuş bir kısım da çok tepkiyle karşılamış. Boğaziçi Üniversitesi’nde hem de Albert Hall’da kadın konseri.. Sanatla ilgilenenler bilir ki, bir sanatçı sanatını ne şekilde yapmak istiyorsa, kimseye zarar vermedikçe o şekilde yapabilir. Çünkü sanat böyle bir şeydir. Sıradaki şarkıyı tüm Türkiye’ye göndermek istiyoruz. Eğer gerçekten bir yerlere gelmek istiyorsak birbirimizi büyütelim. Destekliyormuş gibi görünüp ağlatacak şeyler yapmayalım. Mor ve Ötesi’nden Deli….”

https://www.instagram.com/reel/CmsFjNuo6gB/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D

Konserden sonraki günlerde ise sosyal medyada grubun Barış Manço’dan Kara Sevda şarkısını söylediği bir videosu yayıldı. Videoyu Zeynep Betül Akyıldız paylaşmıştı ve kendi seslerinin duyulmamasına özellikle özen göstermişti. Fakat buna rağmen grup Ebubekir Sofuoğlu gibi bazı muhafazakarlar tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

28 Şubat’ta yaşanan sıkıntılara atıf yapanlar, başörtüsü mücadelesinin neden verildiğini sorgulayanlar, gruptaki kadınların başörtüsünü bir aksesuar olarak kullandığını savunanlar, Allah’tan ümmeti kurtarmasını isteyenler eleştiri sırasında olanlardı.

Sakarya Üniversitesi’nde profesör olarak görev yapan Ebubekir Sofuoğlu ise Akşam Grubu yüzünden kıyametin yaklaştığını düşünenlerden.

Sofuoğlu’na kısa süre içinde çok fazla tepki geldi.

Grup üyesi Zeynep Betül Akyıldız tartışmalara kısa bir cevap verdi:  “Ben başörtümü Kur’an-ı Kerim emrettiği için seve seve takıyorum. Seküleriyle muhafazakarıyla hiç bir kesimin söylediğine takılmıyorum. Bence vaktinizi güzel şeyler için harcayın.”

- Advertisment -