Ana SayfaHaberlerKızıl Goncalar bir bölümle kızılca kıyameti kopardı: İsmailağa: “Son bulmalı” Yeni Şafak:...

Kızıl Goncalar bir bölümle kızılca kıyameti kopardı: İsmailağa: “Son bulmalı” Yeni Şafak: “FETÖ algı operasyonu” RTÜK: “İnceleniyor”

Sadece bir bölümü yayınlanan Kızıl Goncalar dizisi şimdiden hedefte. İsmailağa Derneği yetkilileri “gereğini yapmaya” davet etti. RTÜK’e dizinin kaldırılması için şikayet yağıyor, WhatsApp gruplarda kampanyalar başlatıldı. Dizinin bir “FETÖ algı operasyonu” olduğunu düşünenler ile “tarikatlarla ilgili gerçekler izletildiği için” mutlu olanlar arasında tartışmalar sürüyor. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: “Dizi incelemeye alındı.”

Dizinin ilk bölümündeki bazı sahneler izleyenleri kızdırdı. Tarikat temsilini gerçeklikten uzak bulanlar da var. Yasak olmasına rağmen Kuran Kursu’nda küçük yaşta kızlarla ders yapılması, hiçbirinin okula gönderilmemesi ve hocalarından şiddet görmeleri en çok eleştiri alan bölümler.

İsmailağa Cemaati’nin derneği dizinin kaldırılması çağrısı yaptı:

“Allah Teala’nın isimlerini, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’i, dini-tasavvufi kavramlarımızı, mezhep ve tarikat gibi manevi kurumlarımızı, hacı ve hoca gibi çeşitli unvanları hedef alarak dinimizi ve dindarlarımızı aşağılamayı gaye edindiği anlaşılan yayın ve yapımların günümüz medyasında görülebilmesi asla kabul edilemez bir durumdur.”

Sosyal medyada Kuran Kursları’nda şiddet olaylarının geçmişte kaldığını savunanlar da var, yakın zamanda yaşanan benzer olayları örnek gösterenler de…

Tabii FETÖ suçlamasını devreye sokanlar da.

Yeni Şafak Gazetesi “Senarist Necati Şahin’in Fetöcü olduğunu” iddia etti. Yapımcı Faruk Turgut ve senarist Şahin’in özellikle dindarları düşman gösterdiklerini ve toplumu kutuplaştırmaya çalıştıklarını yazdı.

https://www.yenisafak.com/ozel/fetocu-senarist-necati-sahin-yapimci-faruk-turgut-ile-birlik-oldu-kizil-goncalar-dizisi-ile-dindarlari-hedef-gosterdiler-4589017

Dizinin RTÜK’e şikayet edilmesi için WhatsApp gruplarında kampanyalar da başlatıldı:

“Kızıl Goncalar adında Fox TV de yeni bir dizi başlamış. Dini hassasiyetlerimizi , efendi hazretlerini ti ye almış din hocalarını fevkalade  kötü göstermiş , manevi değerler ile oynanmış İslam’ı kötü gösteren çocuklarımızın ve gençlerimizin aklını bulandırmaya çalışan yobazlaşmış insanların kurguladıkları bu diziyi rica ediyorum şikayet edin……!

Unutmayalım ki internet çağındayız herşey çok hızlı yayılıyor. Ve çağımızın gençlerinde hızlı bir etkileşim var. Onların aklını bulandırmaya çalışan bu çağın namertlerinin eline lütfen bunu vermeyelim.

Bugün sen yapmaz banane dersen diğeri yarın aynı şeyi söylerse bugün değil belki ama yarın çocukların istemediğin durumlara gelebilir…….!!!”

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de şikayetlerin dikkatle kayıt altına alındığını, dizinin uzmanlar tarafından incelendiğini söyledi.

Dizinin akıbeti ne olur bilinmez ama ikinci bölümün ön izlemesi de oldukça tartışılacak görüntüler içeriyor:https://www.youtube.com/watch?v=4NKAv8saTbo

- Advertisment -