Ana SayfaHaberlerGündemKULİS | Akşener, İyi Parti Başkanlık Divanı’na moral verdi: “Bir ay...

KULİS | Akşener, İyi Parti Başkanlık Divanı’na moral verdi: “Bir ay sonra tüm televizyonlar bizi konuşacak”

İyi Parti lideri Meral Akşener, partiye kurumsal bir operasyon yapıldığını söyleyip, bunu bir savaş ilanı saydığını açıkladıktan sonra ilk kez parti başkanlık divanı üyeleriyle bir araya geldi. Ankara milletvekili Yüksel Arslan’ın da partiden istifasının yaşandığı güne denk gelen başkanlık divanında Akşener’in divan üyelerine “Moraliniz mi bozuk? Bozmayın. Bir ay sonra tüm televizyonlar bizi konuşacak” sözleriyle moral verdiği öğrenildi. Akşener, 5 Ocak’ta Bursa belediye başkan adayı olarak İyi Parti Bursa milletvekili Selçuk Türkoğlu’nu kamuoyuna açıklayacak.

Siyaset kulislerinin en çok konuşulan ve geleceği merak edilen partisi olmayı sürdüren İyi Parti, istifalar ve görevden alınmalarla sarsılsa da genel başkan Meral Akşener, parti başkanlık divanına moral depoladı.

Akşener’in “savaş ilanı” çıkışının ardından ilk kez olağan toplantılarından birini yapan İyi Parti Başkanlık Divanı, partiye yapıldığı düşünülen operasyonla “topyekün mücadele” kararı aldı.

Parti kulislerine yansıyan bilgilere göre Akşener, başkanlık divanı toplantısına son derece neşeli ve mutlu bir şekilde geldi. Divan üyelerinin suskun olduğunu gören Akşener, divana “Moraliniz mi bozuk. Yüksel Arslan’ın partiden istifasına mı üzülüyorsunuz” sorularını yöneltti.

Kimseden ses çıkmadığını gören Akşener “Moralinizi bozmayın. Yüksel Arslan zaten partiye gelirken Mansur Yavaş’ın arkadaşı olduğunu, onunla çalışacağını söylemişti. İstifası kimseyi şaşırtmadı” mesajları verdi.

Divan toplantısında İyi Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Şükrü Kuleyin’in de İstanbul milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’nun partiden istifasından duyduğu üzüntüyü dile getirdiği öğrenildi. Kuleyin’in üzüntüsünü dile getirirken Yanıkömeroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ilişkisinden söz etmesi dikkat çekti:

“Yanıkömeroğlu’nun eşi Rönesans Holding’de. Muhtemelen o, AK partiyle işbirliği yapıyor. Yanıkömeroğlu’nun kendisinin de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaptığını öğrendik.”

Toplantının sonunda Akşener divan üyelerine “Moralinizi bozmayın. Bir ay sonra tüm televizyonlar bizi konuşacak” sözleriyle moral verdi.

İyi Parti Başkanlık Divanı’nda İyi Parti Bursa milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun İyi Parti Bursa Büyükşehir Belediyesi adayı olarak 5 Ocak’ta kamuoyuna açıklanması da kararlaştırıldı.

- Advertisment -