Ana SayfaÖZEL HABERKULİS | Akşener “Oyumuz 14 Mayıs’ın altında kalırsa yokum, giderim” dedi

KULİS | Akşener “Oyumuz 14 Mayıs’ın altında kalırsa yokum, giderim” dedi

İyi Parti lideri Meral Akşener, 81 ilde İyi Parti’nin 31 Mart seçimine kendi adaylarıyla girme kararının değerlendirildiği partinin GİK toplantısında “Eğer 14 Mayıs’taki oyumuzun altında kalırsak ben yokum, giderim” dedi. İyi Parti’nin beş ildeki belediye başkan adayları belli oldu. Adana’da aday Alparslan Türkeş’in kızı, Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş oldu.

İyi Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Meral Akşener’in başkanlığında 31 Mart yerel seçimine dönük aday ve strateji belirleme hazırlıklarının değerlendirildiği toplantılarından birini daha yaptı.

Toplantıda; partide bugüne kadar istifaları, ayrılmaları da beraberinde getiren 31 Mart’a İyi Parti’nin “hür ve müstakil” ilkesiyle kendi adaylarıyla girme kararı yine değerlendirildi.

Kararın partiye ne tür kazanımları olabileceğinin, yaratacağı kayıpların da gözden geçirilmesini isteyen partililere İyi Parti lideri Meral Akşener’in “Eğer 14 Mayıs’taki oyumuzu koruyamazsak, o oy oranımızın altına düşersek ben yokum. Ben giderim” çıkışıyla yanıt verdiği öğrenildi.

2017’de çoğu eski MHP’li isim tarafından kurulan İyi Parti 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde Türkiye genelinde yüzde 9,90 oy oranı almış, parlamentoda 44 milletvekiliyle temsil edilmişti.

İyi Parti’nin bu oy oranına seçime Altılı Masa çatısı altında girmesinin etkili olduğu, seçimden önce masadan kalkıp yeniden masaya dönme süreci yaşanmasaydı daha yüksek bir oy oranına ulaşacağı parti çevrelerinde halen konuşuluyor.

Partinin 81 ilde 31 Mart seçimlerine tek başına girme kararının almasının ardından yaşanan istifa furyasından sonra parlamentodaki sandalye sayısı 38’e düştü.

Adana’da Ayyüce Türkeş belediye başkan adayı

İyi Parti GİK toplantısında partinin beş büyükşehirdeki belediye başkan adaylarının da kimler olacağı prensipte kabul edildi.

MHP’nin kurucu lideri Alpaslan Türkeş’in kızı İyi Parti Adana milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, İyi Parti Adana büyükşehir belediye başkan adayı oldu. Manisa’da Gürhan Özcan, Antalya’da Nesrin Ünal, Kayseri’de Kazım Yücel, Samsun’da İmren Nilay Tüfekçi belediye başkan adayları oldu.

Partinin İstanbul ve Ankara adaylarının Ocak sonunda netleşmesi bekleniyor. Partide İstanbul adayının kim olacağı konusunda iki ayrı fikir dolaşırken; bir ekibin Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu için, bir ekibin de İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz için parti içinde ve dışında çalışma yaptığı söyleniyor.

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise aday değerlendirme sürecinin devam ettiğini Ocak ayı bitmeden İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyesi için adaylarını açıklamayı planladıklarını söyledi. Zorlu, “İstanbul adayımızı açıkladıktan sonra İstanbulumuzda çok güzel bir rekabet olacak” dedi.

- Advertisment -