Ana SayfaÖZEL HABERKULİS | Aydın için Özlem Çerçioğlu’nun adaylığı neden açıklanmadı?

KULİS | Aydın için Özlem Çerçioğlu’nun adaylığı neden açıklanmadı?

CHP’de 4 büyükşehir belediye başkan adayının adı açıklanırken, hem Kılıçdaroğlu’nun hem de Özel’nin “topuklu efe” diye niteleyip adaylığını aylar öncesinden duyurduğu Özlem Çerçioğlu’nu Aydın için açıklamaması CHP kulislerinde merak konusu oldu. Çerçioğlu’nun aday olacağından emin olduğu için genel merkeze “İlçelerde de benim istediğim isimler aday olacak” baskısı yaptığı ancak genel merkezin bu baskıyı kabul etmediği öğrenildi. CHP Genel Merkezi, Çerçioğlu’nun İzmir’e aday yapılacağı iddialarını da kesin bir dille yalanlıyor.

CHP Parti Meclisi (PM) aralarında 4 büyükşehirin de olduğu 229 seçim çevresinde belediye başkan adayı olacak isimleri oy birliğiyle belirledi.

İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir büyükşehir belediye başkan adaylarını belirleyip, kamuoyuyla paylaşan CHP yönetiminin herkesin “kesin açıklanacak” dediği Özlem Çerçioğlu’nu Aydın büyükşehir için yeniden belediye başkanı adayı olarak açıklamaması CHP kulislerinde “Kriz mi var” sorusunu gündeme taşıdı.

Bu sorunun peşine düşen çok kişinin “Özlem Çerçioğlu İzmir’e aday gösterilebilir” değerlendirmeleriyle karşılaşınca Çerçioğlu ismi üzerindeki tartışmalar büyüdükçe büyüdü.

Aslında tartışmaların büyümesinin arkasında hem eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem de yeni başkan Özgür Özel’in Özlem Çerçioğlu’ndan “topuklu efe” diye övgüyle bahsetmesi ve yeniden Aydın’a aday gösterileceğini aylar öncesinden duyurması temel rol oynadı.

“Özgür Özel ağırlığını koydu”

CHP kurmayları “Özlem Çerçioğlu’nun İzmir’e aday gösterileceği, oraya kaydırılacağı gibi değerlendirmelerin gerçekle ilgisi asla yok” açıklaması yaparken, Çerçioğlu’nun isminin neden açıklanmadığını şöyle anlattı:

“Özlem Çerçioğlu herkesin takdir ettiği bir belediye başkanı. Aydın’da Çerçioğlu’yla ilgili memnuniyet çok yüksek düzeyde. Yeniden Aydın’ı kazanacağına da kesin gözüyle bakıyoruz. Ancak Özlem Hanım, Aydın’da tüm ilçelerde kendi istediği isimlerin belediye başkanı adayı olmasını istiyor. Ama CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yani yeni CHP yönetiminin bu isteği olumlu karşılaması mümkün değil. Çünkü ilçelerde Özlem Hanım’ın isteğinin dışında değişiklikler sözkonusu. Bu yüzden ilçeler belirlendikten sonra Aydın topluca açıklanacak. Özlem Çerçioğlu’nun belediye başkan adaylığı da ilçe belediye başkanı adaylarıyla birlikte açıklanacak. Özgür Özel’in ağırlığını koyduğunu söylemek mümkün.”

- Advertisment -