Ana SayfaHaberlerGündemKULİS | CHP ile DEM; İstanbul, Hatay, Mersin, Adana’da işbirliğini konuşuyor

KULİS | CHP ile DEM; İstanbul, Hatay, Mersin, Adana’da işbirliğini konuşuyor

CHP ile DEM arasında yerel seçimde işbirliğine dönük yapılan ikinci görüşmede bazı kentler için bir prensip anlaşmasına varıldığı öğrenildi. İki parti, hangi kentlerde işbirliği yapılabileceği konusunda ortak çalışma yürütme kararı alırken, kulislerde İstanbul, Hatay, Mersin ve Adana’nın bu kentler olduğu konuşuluyor.

CHP ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) arasında liderler düzeyinde yapılan ikinci görüşmede tarafların 31 Mart yerel seçiminde kimi kentlerde işbirliği yapabileceği konusunda mesafe alındığı öğrenildi.

DEM Parti eş genel başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette genel başkanlar; iki partinin kimi kentlerde seçim işbirliği yapılabileceğine dönük ortak çalışma yürütme kararı aldı. Hem CHP hem de DEM Parti kaynakları, seçim işbirliğinin hangi kentlerde yapılabileceğine dönük ortak çalışma yürütmek için heyetler oluşturulacağını söylüyor.

İki partinin, DEM Parti’nin daha önce kamuoyuna duyurduğu “kent uzlaşısı” çerçevesinde işbirliği yapabileceği bilgisi DEM Parti ile CHP kulislerine yansıdı. Parti kulislerinde bu illerin İstanbul, Mersin, Adana, Hatay olabileceğine dikkat çekiliyor.

DEM Parti’den İstanbul’da işbirliğine “evet” mesajı

DEM Parti eş genel başkanları ile CHP lideri Özgür Özel arasında yapılan ikinci görüşmede yerel seçim işbirliğinde prensip anlaşması yapılırken, ayrıntıların iki parti heyetleri arasında önümüzdeki günlerde değerlendirilmesi yönünde görüş birliğine varıldı.

Genel başkanların görüşmesi hakkında bilgi veren her iki parti kurmaylarının DEM Parti’nin İstanbul’da işbirliğine yaklaşımının olumlu olduğunu, CHP lideri Özgür Özel’e “işbirliğine evet” mesajı verildiğini söylüyor.

İki partinin prensip anlaşmasına göre; CHP İstanbul’un 39 ilçesi başta olmak üzere tüm Türkiye genelinde kendi adayını, DEM de kendi adayını çıkarabilir. CHP, çok da iddialı olmadığı yerlerde DEM adayını, DEM de CHP adayını destekleyebilir. İki partinin nerelerde birbirlerinin adayını destekleyebileceği yapılacak ortak çalışmayla belirlenebilir.

DEM Parti Antalya’da Böcek’i istemiyor

DEM Parti eş genel başkanları ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesinde, CHP MYK’sında yeniden aday olması kararlaştırılan ancak Parti Meclisi’nde oylaması yapılmayan Antalya’nın mevcut belediye başkanı Muhittin Böcek’le ilgili iki partinin yaklaşımı da değerlendirildi.

CHP yönetimi, DEM Parti’nin Muhittin Böcek’in DEM Parti’ye karşı tavrından rahatsızlığını dile getirdiğini ancak Böcek’in adaylığı konusunda yorum yapmaktan uzak olduğunu söylüyor.

DEM Parti kulislerinde ise DEM Parti’nin Antalya’da Muhittin Böcek’i istemediği, hatta Muhittin Böcek’in aday olması durumunda Böcek’e oy vermeyeceği konuşuluyor.

Özel kayyuma karşı el yükseltti, DEM “demokrasi” dedi

DEM Parti eş genel başkanları ile CHP genel başkanı Özgür Özel’in görüşmeden sonra yaptıkları açıklamaların da, iki parti çevrelerinde olumlu karşılandığı, yerel seçimde işbirliğinin güçleneceğinin işareti sayıldığı konuşuluyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarın kayyum siyasetini reddederken “Kayyum siyasetini kesin ve net bir dille reddediyoruz. Bu ülkenin 81 ilinde, bu ülkenin bini aşkın ilçesinde, bu ülkede her seçmen kendisini kimin yöneteceğini seçmeli, seçtikleri kişiler kendilerini yönetmeye devam etmeli” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Ayrılıp, kutuplaştırıldığımız, siyasetin ve siyasetçilerin kriminalize edildiği bir dönemde yan yana durmak, konuşabilmek, farklılıkların birarada bulunabilmesi bir demokrasi örneğidir. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki günlerde bunu daha da güçlendirmek için hep beraber bütün demokrasi güçleri olarak daha geniş ölçeklerde emek verebiliriz” diye konuştu.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da, “Arkadaşlarımız kent uzlaşısının, yerel yönetimlerde işbirliği sağlanacak kentlerin hangileri olduğu, hangi kentlerde çalışmanın yürütülebileceği konusunda çalışma yürütecekle” mesajı verdi.

- Advertisment -