Ana SayfaHaberlerKULİS | CHP Lütfü Savaş’la vedalaşıyor

KULİS | CHP Lütfü Savaş’la vedalaşıyor

CHP, tepkiler üzerine Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş’ı değiştirme kararı aldı. CHP kulislerinde Lütfü Savaş’ın yerine eski sanayi bakanlarından Mehmet Dönen’in aday yapılacağı konuşuluyor. Ama masada CHP’li eski Hatay vekili Suzan Şahin, yeni vekil Mehmet Güzelmansur ile Hatay’da baro başkanlığı yapmış Cihat Açıkalın da var.

CHP’nin Ankara’daki geniş kapsamlı aday tanıtım toplantısında ismi aday olarak anons edilmeyen isim Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş oldu.

Tanıtım toplantısı öncesi “Lütfü Savaş’a bir alternatif geliştiremedik. Bu konuda gerçekten bir çaba içindeyiz” diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Lütfü Savaş’ın durumuyla ilgili Hatay’da yeni bir anket daha yaptırdığı ve o ankette Savaş’ın oy oranının düştüğünü gözlemlediği öğrenildi.

Özel’in tanıtım toplantısı öncesinde CHP kulislerinde Hatay’da Lütfü Savaş’ın yerine başka bir ismin aday gösterileceği konuşuluyordu ki, Savaş Ankara’daki aday tanıtım toplantısına davet edilmedi.

CHP kaynakları, Hatay’da yeni bir isim arayışının sürdüğünü anlatırken en son eski sanayi bakanı Mehmet Dönen ismi üzerinde durduklarını dile getirdiler.

72 yaşındaki Mehmet Dönen SHP’den milletvekili seçilerek meclise girmiş, sonrasında CHP’ye ve DYP’ye geçmiş, sanayi ve ticaret bakanlığı da yapmış bir isim.

CHP yönetiminde Mehmet Dönen’i “Hatay’ı yönetmek için yaşlı” bulan olduğu kadar, “Kamuoyunda dikkat çekmeyecek isim” olarak gören de var.

Bu yüzden Mehmet Dönen’e alternatif isimler de geliştirilmiş durumda. CHP’nin eski Hatay milletvekili Suzan Şahin’e de adaylık teklifi götürüldüğünü söyleyen kimi CHP kaynakları Suzan Şahin’in bu teklife “hayır” dediğini söylese de, Şahin’in de ikna edilebileceğini düşünüyor.

Suzan Şahin’in yanı sıra CHP’nin mevcut Hatay vekillerinden Mehmet Güzelmansur ile Hatay’da baro başkanlığı yapmış Cihat Açıkalın’ın da CHP yönetimince yeni Hatay adayı olarak değerlendirildiği kulislere yansımış durumda.

Cihat Açıkalın ismine Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) de sıcak bakması dikkat çekiyor. TİP yönetimi “Cihat Açıkalın aday olursa biz adayımız Gökhan Zan’ı çekeriz” diyor.

CHP; Lütfü Savaş’a alternatif olarak daha önce sanatçı Haluk Levent’e ve İstanbul Şişli aday adaylığı başvurusu yapan Aylin Kotil’e teklif götürmüş ama bu isimlerden hayır yanıtı almıştı.

Reklam filminde de yoktu

Lütfü Savaş, CHP’nin büyükşehir belediye başkan adaylarıyla çekilen reklam filminde de yer almamıştı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay’a eski futbolcu Gökhan Zan’ı aday gösterirken de, Lütfü Savaş’a “çekil” çağrısı yapmıştı.

“Yolumuza devam ediyoruz” mesajı

Savaş’ın eşi ise Twitter hesabından “Yolumuza devam ediyoruz” mesajı paylaştı.

- Advertisment -