Ana SayfaHaberlerGündemKULİS | CHP MYK’sında kriz çıkartan Fatih İlçe Başkanlığı ataması:...

KULİS | CHP MYK’sında kriz çıkartan Fatih İlçe Başkanlığı ataması: Yeni başkanın Metin Külünk ve Egemen Bağış’la fotoğrafları

CHP MYK’sında 8’e 3 reddedilmesine rağmen Kaftancıoğlu’nun isteğiyle atamasının yapıldığı iddia edilen CHP’nin yeni Fatih İlçe Başkanı Yusuf Yetişgin’in geçmiş yıllarda başta Metin Külünk ve Egemen Bağış olmak üzere birçok AK Partili siyasetçiyle çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesabında duruyor. Yetişgin’in atanmasıyla lağvedilen ilçe yöneticileri bugün Genel Merkez ve İl Başkanlığı’na itiraz etti. İlçe yöneticileri gelecek hafta atama kararının iptali için yargıya başvuracak.

Oda TV’de bir süredir “Hürrem Elmasçı” mahlasıyla, CHP kulislerine, özellikle de CHP’nin İstanbul kulislerine ilişkin iddialar yayımlanıyor.

Gene “Hürrem Elmasçı” mahlasıyla üç gün önce (18 Ocak’ta) yayımlanan yazıda, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Fatih İlçe Başkanlığı’na yapılacak atama için CHP MYK’sında bir “operasyon” yaptığı iddia edilmişti.

Kaftancıoğlu’nun CHP Fatih İlçe Başkanlığı’na Yusuf Yetişgin’i getirmek istediği, ancak CHP tabanının bu isme itiraz ettiği iddia edilen yazıda; konunun CHP MYK’sında görüşüldüğü ve kararın 8’e 3 oyla atanmaması yönünde çıkmasına rağmen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun atamayı onayladığı bilgisi yer almıştı.

Yeni ilçe başkanı eski AK Parti destekçisi

Yakın zamana kadar CHP Fatih İlçe Başkanı olan Soner Özimer, milletvekili aday adayı olacağını açıklayarak ilçe başkanlığı görevinden istifa etti.

Özimer’in istifasının ardından bu hafta içinde Fatih İlçe Başkanlığı’na atanan iş insanı Yusuf Yetişgin’in geçtiğimiz yıllarda AK Parti’ye yakın olarak bilinmesi teşkilatta tartışma yarattı.

Bazı bölgesel iş insanı derneklerinin başkanlığını yapan Yetişgin’in AK Partili pek çok siyasetçiyle çektirdiği fotoğraflar ve AK Parti’yi destekleyen paylaşımları halen sosyal medya hesabında duruyor.

Yetişgin’in beraber fotoğraf verdiği AK Partililer arasında özellikle Egemen Bağış ve Metin Külünk öne çıkıyor.

Binali Yıldırım

Kadir Topbaş

Hayati Yazıcı

İsmet Yılmaz

Mehdi Eker

Volkan Bozkır

Taner Yıldız

Yetişgin’in Beştepe’de çekilmiş fotoğrafları da var.

Yetişgin, 2013’teki Gezi Parkı eylemleri döneminin İstanbul Valisi olması nedeniyle CHP’lilerin sevmediği Hüseyin Avni Mutlu’nun görevden ayrılışını da beraber çektirdikleri fotoğrafı “Sayın Valim İstanbul sizi çok sevdi” mesajıyla paylaşmış.

Lağvedilen ilçe yöneticileri yargı süreci başlatacak

Bu atama kararıyla birlikte, rakip aday ve listenin de olduğu ilçe kongresini kazanarak gelen Özimer’in seçilmiş yönetimi de lağvedilmiş oldu.

Lağvedilen eski ilçe yöneticileri dün hem CHP Genel Merkezi hem de CHP İstanbul İl Başkanlığı’na itiraz ederek, yeniden ilçe kongresine gidilmesini talep etti.

Görevden alınan ilçe yöneticileri gelecek hafta da konuyu yargıya taşıyarak, Genel Merkez’in atamasını mahkeme kararıyla iptal ettirmeye hazırlanıyor.

- Advertisment -