Ana SayfaHaberlerGündemKULİS | CHP’de Trakya gerilimi: Aday gösterilmeyen başkanlar isyanda

KULİS | CHP’de Trakya gerilimi: Aday gösterilmeyen başkanlar isyanda

CHP’de 31 Mart seçimine giden süreçte Trakya bölgesinden gelen haberler aday geriliminin tırmandığını gösteriyor. Tekirdağ’da belediye başkan adayı gösterilmeyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bağımsız ya da İyi Parti’den aday olma hazırlığı yapıyor. Kırklareli’nde aday gösterilen Mehmet Siyam Kesimoğlu’na karşı da Kaynarca Belediye Başkanı bağımsız aday oldu. Mevcut başkanının aday gösterilmeyeceği konuşulan Edirne için de “Ya AK Parti’ye kazandırırsak” endişesi var.

31 Mart 2024 yerel seçimine giden süreçte iktidar ve muhalefet cephesindeki aday belirleme işlemlerinde yaşanan gerilime her gün yeni halkalar ekleniyor.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdağan’ın yeniden aday gösterilmediği için partisi CHP’den istifa edip seçime bağımsız gireceğini açıklamasının ardından benzer olayların yaşanacağına ilişkin parti kulislerindeki beklentiyi doğrular nitelikte haberler Ankara’ya ulaşmaya başladı.

CHP’nin mevcut Kırklareli belediye başkanlığı görevini yürüten Mehmet Siyam Kesimoğlu, yeniden aday gösterildi. 2019 yerel seçimlerine bağımsız giren ve kazanan Kesimoğlu ilerleyen süreçte CHP’ye geçmişti.

Kırklareli’nde yapılan ön seçimde Kesimoğlu birinci çıksa da, “Anketlerde ben önde çıkıyorum” diyerek Kesimoğlu’nun adaylığına itiraz eden Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Kırklareli’nde bağımsız aday olduğunu duyurdu.

Serdar Türker’in de “güçlü aday” olarak tanımlandığı parti kulislerinde “Bu yaşananlar CHP’ye kaybettirebilir. Oy farkı çok az. Kırklareli MHP’ye gidebilir” yorumlarının yapılması dikkat çekiyor.

Noter kanalıyla parti merkezine yazı gönderdi

CHP Trakya cephesinde bir başka gerilimin adresi Tekirdağ oldu.

CHP’de dört dönem milletvekilliği, 3 dönem parti meclisi üyeliği yapan Candan Yüceer’in Tekirdağ belediye başkan adaylığının CHP Parti Meclisi’nde onaylanmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay CHP Genel Merkezi’ne noter kanalıyla bir yazı gönderip, büyükşehir belediye başkan aday adaylığını çektiğini belgeledi.

Anketlerde ve eğilim yoklamalarında birinci olduğunu savunan Vahap Akay’nın bağımsız ya da İyi Parti’den aday olacağı bilgisi parti kulislerinde konuşulmaya başladı.

Edirne’de gergin bekleyiş

Edirne’de de adayın kim olacağına ilişkin CHP kulislerinde yapılan değerlendirmeler dikkat çekiyor. 2014’ten beri Edirne’de belediye başkanlığı görevini yürüten Recep Gürkan’ın yeniden aday gösterilmeyeceği, Edirne’de adayın Harika Taybıllı olacağı parti kulislerinde konuşuluyor.

Taybıllı’nın aday olması durumunda Edirne’nin AK Parti’ye geçebileceğini hesap eden kimi partililer Recep Gürkan’ın son seçimde Edirne’yi yaklaşık 4 bin oy farkıyla aldığının unutulmamasını istiyor.

CHP Edirne adayının önümüzdeki hafta yapılacak CHP parti meclisi toplantısından sonra açıklanması bekleniyor.

- Advertisment -