Ana SayfaHaberlerAnalizKULİS | İmamoğlu, siyasi yasak kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun ’ortak aday’lığına desteğini güçlendirme...

KULİS | İmamoğlu, siyasi yasak kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun ’ortak aday’lığına desteğini güçlendirme kararı aldı, yeni bir kampanya modeli önerdi

İBB Başkanı İmamoğlu’nun, hakkındaki siyasi yasak kararının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Altılı Masa’nın ‘ortak cumhurbaşkanı adayı’ olması için desteğini netleştirmeye başladığı konuşuluyor. Kulis bilgilerine göre İmamoğlu’nun “siyasi kampanyanızda ben en önde olacağım” mesajlarına olumlu yanıt veren Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun önerdiği yeni kampanya modelini de beğendi.

Altılı Masa’nın olası cumhurbaşkanı adaylarından biri olup olmadığı tartışmalarının bir türlü bitmediği, özellikle İyi Parti’nin “kazanacak aday” diye işaret ettiği isim; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, hakkındaki siyasi yasak kararının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na cumhurbaşkanı adaylığı için desteğini kuvvetlendirmesi dikkat çekiyor.

Siyasi kulislerden edinilen bilgilere göre; 14 Aralık’ta çıkan siyasi yasak kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun davetiyle Ankara’ya gelip CHP’nin TBMM grup toplantısına katılan İmamoğlu’nun cebinde Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığının kesinleşmesinden sonra CHP’nin yürüteceği kampanyanın güçlendirilmesine dönük öneri listesi vardı.

Bu değerlendirmeyi doğrulayan CHP kurmayları “İmamoğlu, Kılıçdaroğlu için daha etkin bir kampanya yürütülmesi gerektiğini düşünüyor. Bu kampanyaya kendisi de özel yöntemlerle dahil olmaktan yana. Kemal Bey de kampanyanın Altılı Masa’nın kampanyası olacağını ve her CHP’linin bu kampanyaya destek vereceğini söylüyor. Kemal Bey aday olsa da olmasa da durum böyle olacak” diyor.

Konya’da tartışmalar: Kılıçdaroğlu mu, Altılı Masa mı?

İmamoğlu, Ankara’da CHP TBMM grup toplantısına katıldıktan sonra CHP’li büyükşehir belediye başkanlarıyla birlikte Konya’da buluşmuştu. 11 belediye başkanının gündeminde hem İmamoğlu hakkındaki siyasi yasak kararı hem de Altılı Masa’nın göstereceği olası cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ve ona verilecek destek vardı.

İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis ve siyasi yasak cezasına karşı birlikte mücadele etme kararı alan belediye başkanları, Erdoğan’ın karşısına çıkacak aday üzerine de konuştular. Konuşmanın sonunda “Altılı Masa’yı öne çıkarırsak muhalefet daha da güçlü olur” önerisini dile getirenlerin, “Doğrudan Kılıçdaroğlu’nu destekleyelim” diyenlere baskın geldiği görüldü. Zaten toplantı sonrası yayınlanan bildiride de Kılıçdaroğlu’nun Altılı Masa’ya gösterdiği hassasiyetin belediye başkanlarınca da paylaşıldığı görüldü:

“Bu yolculukta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sonuna kadar güveniyoruz. Altılı Masa’nın 2023 yılında ülkemizi seçim zaferine kavuşturacağına olan inancımız da tamdır…”

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na desteğini yineliyor

Büyükşehir belediye başkanlarının Konya buluşmasından sonra İBB Başkanı İmamoğlu, olası cumhurbaşkanlığı adaylığında Kılıçdaroğlu’na verilecek desteği konuşmak için Kılıçdaroğlu’yla yeniden temas kurdu.

İmamoğlu, desteğini dile getirirken kendisiyle özdeşleşen “Altılı Masa’nın en çalışkan neferiyim” cümlesini tekrarladı, üstüne de “Altılı Masa’nın adayının kazanması için elimden geleni yapacağım. Genel başkanım için yürütülecek kampanyanın herkese ulaşmasını sağlayacağım” mesajını verdi.  

CHP’li kurmaylar Altılı Masa’daki tüm liderlerin masanın imajını güçlendirme konusunda kararlı olduğunu, belirlenecek ortak aday için de ortak çalışma yürütüleceğini söylüyor. Aday Kılıçdaroğlu olursa elbette CHP’nin yükü daha fazla olacak. Bunun için de hazırlıkların yapıldığı sırada İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na desteğini net bir biçimde göstermesi dikkat çekici.

Altılı Masa’nın ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağı, İmamoğlu’nun aday olup olmayacağı tartışmaları sürüyor olabilir ama İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki temas, her iki ismin de Altılı Masa’nın kazanması için çalışacağını gösteriyor.

Altılı Masa’nın 5 Ocak’taki buluşmasından da kuvvetli bir birliktelik mesajının çıkması bekleniyor.

İmamoğlu-Kılıçdaroğlu ya da İyi Parti-CHP gerginliğinin büyüyeceğini öngörenlerin bu gelişmelerden sonra nasıl bir rota çizeceğini hep birlikte göreceğiz.  

- Advertisment -